DPS-SD: Građanke i građani Šavnika nijesu pokleknuli pred najezdom destruktivaca

"Upravo oni koji su vinovnici pravnog nasilja i koji su počinili brojna krivična djela na preostala tri biračka mjesta, će takođe biti brutalno kažnjeni od strane naših sugrađana, što će se i potvrditi u nedjelju"

16669 pregleda 15 komentar(a)
Sa završne konvencije izborne liste "Prava stvar, Nastavljamo domaćinski za Šavnik", Foto: DPS
Sa završne konvencije izborne liste "Prava stvar, Nastavljamo domaćinski za Šavnik", Foto: DPS

Uprkos nezapamćeno lošoj atmosferi tokom izbornog dana, koja je obilovala scenama i pritiscima, kakve crnogorska javnost nije imala priliku da vidi, koaliciona lista "Prava stvar, Nastavljamo domaćinski za Šavnik" na dva biračka mjesta postigla je sjajan rezultat koji je bolji od naših oponenata, saopšteno je iz te koalicije koju čine Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD).

"Ovaj podatak najbolje govori u prilog tome da građanke i građani Šavnika nijesu pokleknuli pred najezdom destruktivaca, koji ne mogu da podnesu istinu da će ponovo izgubiti u Šavniku, a koji su svoje mjesto našli u redovima Demokratskog fronta (DF) i Demokrata. Upravo oni koji su vinovnici pravnog nasilja i koji su počinili brojna krivična djela na preostala tri biračka mjesta, će takođe biti brutalno kažnjeni od strane naših sugrađana, što će se i potvrditi u nedjelju", ističe se u saopštenju koalicije "Prava stvar, Nastavljamo domaćinski za Šavnik", koje je dostavio DPS.

Oni su poručili da najiskrenije žale "zbog toga što su primitivci ponovo uspjeli da svojim neprimjerenim ponašanjem obesmisle izborni proces".

"Ali i najsrdačnije zahvaljujemo našim sugrađankama i sugrađanima koji sudbinu svog grada ne žele da prepuste onima koji su ponovo demonstrirali manjak elementarne kulture i odsustvo demokratskog kapaciteta. Duboko uvjereni da ćemo, onda kad se obezbijede uslovi za to, ostvariti još jednu ubjedljivu pobjedu u Šavniku, te da ćemo nastaviti domaćinski da razvijamo ovaj grad, jasno poručujemo da ćemo i njih koji svojim činjenjima ne pokazuju dobronamjernost prema ovoj opštini, kroz svoje djelovanje, nastaviti da učimo političkoj i demokratskoj kulturi", zaključuje se u saopštenju koalicije "Prava stvar, Nastavljamo domaćinski za Šavnik".

Trenutno stanje na lokalnim izborima u Šavniku je takvo da je koalicija DPS-SD na 20 biračkih mjesta osvojila 490 glasova, koalicija "Za budućnost Šavnika" 530, a koalicija "Idemo ljudi" 86, tako da, prema dosadašnjim rezultatima, opozicione koalicije imaju 126 glasova više u odnosu na vladajuću DPS-SD.

To pokazuju rezultati nakon što se saberu glasovi sa biračkih mjesta na kojima se glasalo 23. oktobra i sa biračkih mjesta Komarnica i Mokro, na kojima su danas ponovljeni izbori.

U nedjelju će izbori biti ponovljeni na tri biračka mjesta - Šavnik (483 birača), Bijela (138) i Kruševice (58), što je ukupno 679 birača ili 34,5 odsto.

Bonus video: