EK: Fon der Lajen sa crnogorskim zvaničnicima namjerava razgovarati što prije

Zamjenica glavnog portparola Evropske komisije ponovila da je gusta magla bila razlog za otkazivanje posjete Ursule fon der Lajen Podgorici u subotu, zbog čega im je "veoma žao"

32085 pregleda 23 komentar(a)
Spinant, Foto: screenshot/video/ec.europa.eu/
Spinant, Foto: screenshot/video/ec.europa.eu/

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen namjerava da razgovara sa crnogorskim zvaničnicima što je moguće prije, rekla je zamjenica glavnog portparola Evropske komisije, Dana Spinant.

Ona je na današnjoj konferenciji za novinare u EK ponovila da je gusta magla bila razlog za otkazivanje posjete Ursule fon der Lajen Podgorici u subotu, zbog čega im je "veoma žao".

"Razmatramo da ponovo zakažemo posjetu predsjednice EK Crnoj Gori", kazala je Spinant i dodala da će uskoro imati informacije o tome.

Podsjetila je da je ove sedmice Samit Berlinskog procesa i da će fon der Lajen iskoristiti tu priliku da prenese poruke koje se odnose na podršku EK Crnoj Gori.

Predsjednica EK je detalje finansijske podrške Crnoj Gori trebalo da saopšti u subotu na konferenciji za novinare sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Iz Vlade su ranije rekli da očekuju podršku od 30 do 40 miliona eura.

EU je pripremila paket od 500 miliona eura bespovratne podrške za cijeli Zapadni Balkan kako bi pomogla regionu u suočavanju sa energetskom krizom, izazvanom rastom cijena energenata zbog rata u Ukrajini.

Bonus video: