Božović i Komnenović pozvali pobjednike izbora na konstituisanje vlasti

"Svjesni odgovornosti i povjerenja koji su nam ukazali građani upoznali smo naše sagovornike da Tivćani od nas očekuju efikasan dogovor u cilju konstituisanja Skupštine opštine u zakonskom roku”, saopšteno iz koalicije "Da zapečatimo"

23847 pregleda 16 komentar(a)
Cilj je uspostavljanje stabilne skupštinske većine: Komnenović, Foto: Siniša Luković
Cilj je uspostavljanje stabilne skupštinske većine: Komnenović, Foto: Siniša Luković

Koalicija “Da zapečatimo - Narod pobjeđuje-DCG-DSS-ES” započela je pregovore sa konstintuentima aktuelne lokalne vlasti u Tivtu oko formiranja nove uprave, koja će voditi grad u narednom četvorogodišnjem periodu.

”Cilj pregovora je uspostavljanje stabilne skupštinske većine koja će omogućiti razvoj grada i unapređenje gradske infrastrukture. Nakon početnih pregovora iskazana je volja svih da se nastavi rad u korist svih građana Tivta, unaprijedi i poboljša funkcionisanje opštine. Predstavnici koalicije NP-DCG-DSS-ES traže od svih sagovornika maksimalnu odgovornost prema javnom interesu, poštovanje demokratskih standarda na osnovu izbornih rezultata na nedavnim lokalnim izborima”, saopšteno je juče iz koalicije “Da zapečatimo”.

Lider budvanskog Demokratskog fronta i nosilac liste “Budva na prvom mjestu”, aktuelni predsjednik Opštine Milo Božović, sazvao je za danas konsultacije za formiranje lokalne izvršne vlasti i na razgovore pozvao predstavnike Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije i koaliciji Demokrate - Demos. To je “Vijestima” potvrđeno u DF Budva.

Konsultacije će biti organizovane popodne u kancelarijama DF, a predstavnici tri političke partije pozvani su odvojeno na razgovore.

Izborna lista DF-a na loklanim izborima osvojila je 18 mandata, URA i SNP po jedan a Demokrate-Demos četiri. Lokalni parlament ima 33 odbornička mandata, što znači da DF i bez ostalih stranaka ima većinu za vršenje vlasti.

Kada je Tivat u pitanju, grupacija koju predvodi aktuelni gradonačenik Željko Komnenović (NP) je osvojila 10 od ukupno 32 odbornička mandata. Da bi formirala novu skupštinsku većinu, koalicija NP-DCG-DSS-ES pregovara sa ostalim konstituentima dosadašnje lokalne uprave Tivta: DF om koji ima tri mndata, Krtoljskom listom koja ima dva odnornika, te Tivatskom Akcijom i Bokeškim Forumom koje imaju po jednog svog odborika.

Ukoliko ovi pregovori urode plodom, u Tivtu će opozicija i dalje biti DPS koji je u koaliciji sa SDP, SD i LP osvojio 12 mandata, kao i HGI koja ima tri odbornika.

Bonus video: