LP: Građanski blok ne može biti zadovoljan rezultatima na proteklim izborima, neophodan novi koncept djelovanja

Na svečanoj-radnoj sjednici Glavnog odbora te partije poručili su da su potrebne hitne reforme

4877 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Glavni odbor Liberalne partije saopštio je da su ostvarili dobre rezultate na proteklim izborima, ali da građanski blok ne može biti zadovoljan rezultatima.

S toga su, kako su kazali, neophodne hitne reforme i novi koncept djelovanja.

Liberalna partija obilježila je 18 godina od osnivanja partije, a tim povodom su održali svečano-radnu sjednicu Glavnog odbora.

Na njoj se, kako je saopšteno iz Liberalne partije, diskutovalo o aktuelnoj političkoj situaciji u državi i daljem djelovanju liberala nakon lokalnih izbora.

Ocijenjeno je da će predsjednik LP na narednom sastanku lidera liberala u Briselu koji će biti posvećen Zapadom Balkanu razgovarati sa liderima EU o "potpunom urušavanju sistema u Crnoj Gori, neustavnom djelovanju vlasti i okretanju kursa sa EU prema interesima Rusije i “srpskog sveta” koji zagovara Vlada u ostavci".

On će, kako je saopšteno, zatražiti podršku evropske liberalne porodice za očuvanje ustavnog i građanskog poretka države.

Poručili su da će Liberalna partija razmotriti i ponuditi drugačiji koncept djelovanja kako na političkoj sceni tako i prema međunarodnim partnerima koji su, kako navode, u potpunosti zapostavili i prepustili Crnu Goru "populističkoj stihiji sa autoritarnim tendencijama u kojoj je gotovo nemoguć bilo kakav politički angažman u institucijama sistema".

"Glavni odbor razmatrao je i položaj LP u proteklih 18 godina postojanja i ukupan doprinos koji su liberali pružili društvu, od obnove nezavinosti, preko NATO članstva pa do izgradnje građanskog i modernog društva za koji se liberali i danas otvoreno i bez tabua bore", navodi se u saopštenju.

Bonus video: