Nišić: Najbolji odgovor na Otvoreni Balkan kada se kao danas potpišu sporazumi od kojih građani ZB imaju direktnu korist

"Za sve one političke strukture u Crnoj Gori koje favorizuju Otvoreni Balkan, današnji Sporazum treba da im otvori oči da našoj državi nijesu potrebne duple inicijative, u najmanju ruku, da ne pričamo o nekim drugim opasnostima"

10300 pregleda 18 komentar(a)
Nišić, Foto: SD
Nišić, Foto: SD

Najbolji odgovor na Otvoreni Balkan je kada cijeli region sarađuje i lideri kao danas potpišu sporazume od kojih građani Zapadnog Balkana imaju direktnu korist, porčila je potpredsjednica Socijaldemokrata (SD) Irma Nišić.

"Berlinski proces je potvrdio zašto postoji i da je nezamjenljiva platforma saradnje i poboljšanja infrastrukturei ekonomije", napisala je Nišić na Tviteru.

Kako je navela, danas su pale u vodu sve kritike na račun Berlinskog procesa, koji su neki nazivali prilikom za fotografisanje lidera i pokazana je snažna diplomatska aktivnost i volja da se pruži podrška integraciji regiona.

"Za sve one političke strukture u Crnoj Gori koje favorizuju Otvoreni Balkan, današnji Sporazum treba da im otvori oči da našoj državi nijesu potrebne duple inicijative, u najmanju ruku, da ne pričamo o nekim drugim opasnostima", navela je Nišić.

Dodaje, ako ćemo iskreno, nijesu se baš ni potrudili da nam objasne benefite od Otvorenog Balkana.

"Niti ima Radne grupe niti ima analize najavljenih od strane Vlade, tako da je najbolje da na tome i ostane. Štete koju nanose Crnoj Gori ima i previše", zaključila je Nišić.

Bonus video: