Adžić: Crna Gora je pouzdan partner EU u zajedničkoj osudi ruske agresije na Ukrajinu

Adžić je rekao da MUP preduzima sve aktivnosti u rješavanju rastućeg migratornog pritiska i efikasnijeg odgovora, uprkos izazovima koje on nosi

5913 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MUP
Sa sastanka, Foto: MUP

Crna Gora je mobilisala sve raspoložive resurse radi zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine i iskazala solidarnost sa ukrajinskim narodom, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Adžić se, na ministarskom forumu Evropska unija (EU) – Zapadni Balkan o pravosuđu i unutrašnjim poslovima u Tirani, sastao se komesarkom EU za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Adžić je istakao da je Crna Gora pouzdan partner EU u zajedničkoj osudi ruske agresije na Ukrajinu, i da je u potpunosti usklađena sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU.

"U svjetlu ukrajinske krize, on je saopštio da je Crna Gora pokazala spremnost i mobilisala sve raspoložive resurse u funkciji zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine i iskazala punu solidarnost sa ukrajinskim narodom", kaže se u saopštenju.

Adžić je rekao da MUP preduzima sve aktivnosti u rješavanju rastućeg migratornog pritiska i efikasnijeg odgovora, uprkos izazovima koje on nosi.

Kako je naveo, Crna Gora je spremna da viznu politiku uskladi sa politikom EU i preduzeće sve aktivnosti ka ispunjenju tog cilja.

Johanson je, kako se navodi u saopštenju, zahvalila Crnoj Gori na zbrinjavanju izbjeglica iz Ukrajine, posebno imajući u vidu kapacitete sa kojima raspolaže.

Ona je navela da je, proporcionalno broju stanovnika, Crna Gora primila značajan broj osoba iz Ukrajine.

Bonus video: