DPS Šavnik: Sumnja u sinhronizovanu sabotažu izbora, omogućiti nesmetano glasanje

DPS pozvao tužilaštvo i policiju da štite zakone i Ustav. "Ukoliko bude drugačije, naša partija će podnijeti krivične prijave i protiv najodgovornijih iz institucija sistema", poručili su iz te partije

3017 pregleda 4 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Izostanak reakcije nadležnih institucija i najave organizovanih opstrukcija za nedjelju od strane Demokratskog fronta (DF) otvaraju sumnju da se radi o sinhronizovanoj akciji i nastavku sabotaže izbornog procesa u Šavniku, "kontinuiranim vršenjem krivičnih djela organizovanih pojedinaca".

To je ocijenjeno na večerašnjem sastanku Izvršnog odbora DPS Šavnik, kojem su, pored članova tog stranačkog tijela, prisustvovali i pojedini članovi Predsjednistva i Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista.

Na sastanku se, kako je saopšteno, primarno razgovaralo o predstojećem održavanju novog ponavljanja izbora u toj opštini, kao i o "brojnim dosadašnjim manjkavostima i zloupotrebama od strane DF-a i opstrukcijama njihovih članova i simpatizera".

"Još jednom su pozvani tužilaštvo i policija, da kao nadležni organi omoguće nesmetano glasanje svim građanima sa pravom glasa, kako bi lokalni izbori u Šavniku bili okončani u skladu sa demokratskom praksom.

"Na kraju još jednom im je upućen zahtjev da štite zakone i Ustav naše države, te da ukoliko bude drugačije, naša partija će podnijeti krivične prijave i protiv najodgovornijih iz institucija sistema", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: