Evropa sad: Ministarstvo uvjeravalo da nema novca za novorođenčad, a opredjeljuju se sredstva za putovanja Đukanovića

"Pozivamo Vladu i ministra ispod cenzusa Aleksanda Damjanovića, da sprovede mjeru 42. Vlade iz marta u kojoj se predlaže naknada od 1.000 eura za svu novorođenčad u opštinama sa negativnim prirordnim priraštajem u 2020. godini, te 500 eura u opštinama sa pozitivnim prirodnim priraštajem"

7573 pregleda 38 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Iz Ministarstva finansija su nas uvjeravali da je rezerva već u prva četiti mjeseca utrošena i da nema novca za naknade za novorođenčad (pet miliona), a u septembru (prije usvajanja rebalansa) sa pozicije rezerve kupuju se akcije EPCG u iznosu od 15 miliona eura, dok se rebalansom opredjeljuju dodatna sredstva za službena putovanja predsjednika Đukanovića, poručili su iz Pokreta Evropa sad.

Oni su u sapštenju dostavljenom medijima pozvali Vladu u tehničkom mandatu, a posebno, kako su naveli, ministra ispod cenzusa Aleksanda Damjanovića, da sprovede mjeru 42. Vlade iz marta u kojoj se predlaže naknada od 1.000 eura za svu novorođenčad u opštinama sa negativnim prirordnim priraštajem u 2020. godini, te 500 eura u opštinama sa pozitivnim prirodnim priraštajem.

Povezani članci

04. Novembar 2022.

Prepoznaje li teren naknade za novorođenčad?

"U junu tekuće godine 43. Vlada je dala obećanje da će riješiti ovo pitanje, neutemeljeno prolongirajući donijetu odluku 42. Vlade, kroz pravdanje da je neophodno usvajanje zakonskog predloga, ali i zbog nedostatka novca", piše u saopštenju.

Kažu i da se "ispodcenzusni ministar Damjanović" pokazao kao jeftini populista.

"I krajnje nekompetentan član aktuelne Vlade, a posle fijaska njegove partije na lokalnim izborima, jedini častan izlaz bi bio neopoziva ostavka. Takav čin bi crnogorsku javnost rasteretio daljih blamaža, neistina i novih katastrofalnih mjera čiji je autor ministar u tehničkom mandatu - Aleksandar Damjanović", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: