DPS Šavnik: Nadležni da obezbijede nesmetano održavanje izbora

"Ukoliko nastave sa svojim ćutanjem i nečinjenjem smatraćemo ih saučesnicima u ovoj nakaradnoj sabotaži izbornog procesa", poručili su iz lokalnog DPS-a

4239 pregleda 0 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Šavnički odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je nadležne državne organe - tužilaštvo i policiju, da obezbijede nesmetano održavanje izbornog procesa u toj opštini.

"Jutros su na ponavljanju izbora u Šavniku članovi DF nastavili da čine bezumne nepravilnosti i incidente. Naime, članovi biračkih odbora iz koalicije 'Za budućnost Šavnika' ponovo ne dozvoljavaju biračima da glasaju, uništavaju dio glasačkih listića, i samim tim prekinuli su glasanje na biračkim mjestima u Opštini Šavnik i Kruševice.

"Besprizorno je da bilo koji član biračkog odbora onemogućava nekoga ko ima biračko pravo i u skladu sa zakonom želi da na ponovljenom glasanju u Šavniku slobodno izrazi svoju političku volju.

"Po ko zna koji put pozivamo nadležne državne organe, tužilašto i policiju da učine sve iz svojih nadležnosti ne bi li se izborni proces u našoj varošici okončao na demokratski način. Ukoliko nastave sa svojim ćutanjem i nečinjenjem smatraćemo ih saučesnicima u ovoj nakaradnoj sabotaži izbornog procesa u našoj opštini", navodi se u saopštenju.