Gradonačelnica Tivta pola godine bez presa

Snežana Matijević je prvu konferenciju za medije održala nakon 90 dana vlasti, a posljednju 13. marta ove godine
89 pregleda 3 komentar(a)
Matijević, Foto: Siniša Luković
Matijević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.09.2017. 18:38h

Iz kabineta gradonačelnice Tivta Snežane Matijević (DPS) već skoro dvije nedjelje odbijaju da odgovore zašto već duže vrijeme nema konferencija za novinare i da li je ona odustala od tog vida komunikacije sa javnošću.

Matijevićeva je praksu tromjesečnih konferencija uvela avgusta prošle godine, nakon prvih 90 dana vlasti.

Od tada je tri puta izlazila pred novinare, dovodeći sa sobom i gotovo sve načelnine opštinskih organa koji su na licu mjesta odgovarali na pitanja.

Takvu praksu gradonačelnica je, međutim, prekinula nakon posljednje konferencije za novinare 13. marta.

Matijevićeva je tada obećala i početak gradnje lungo mare pješačke staze i uređenje obale na Belanima, vrijedno 1,1 milion eura, od čega se u međuvremenu odustalo.

Najavila je da će do početka ljeta na Seljanovu početi izgradnja novog objekta za Dnevni centar za djecu sa posevbnim potrebama, Crveni krst i Mjesnu zajednicu, što se nije desilo do juče.

Kazala je i da se u Donjoj Lastvi počeo graditi primarni kanalizacioni kolektor, ali su radovi na terenu na tom projektu zapravo počeli tek prije desetak dana.

“Iako sam generalno zadovoljna, nije sve baš bajno u Opštini. Apelujem na sve svoje saradnike, rukovodice organa, službi i lokalnih preduzeća da ozbiljno shvate svoje obaveze i posao koji je pred nama“, poručila je prije više od pola godine Matijevićeva na konferenciji za novinare.

Nakon toga, nije bilo konferencija na kojim bi eventualno kazala da li su saradnici adekvatno reagovali na njenu opomenu.

Njen prethodnik Ivan Novosel (DPS) nijednom se tokom dvije godine upravljanja Tivtom nije sreo sa novinarima na konferenciji za medije.

Bonus video: