Milatović: DPS-u neće proći da opstrukcijama obesmisli izbornu volju

Milatović je kazao da je predsjednik Izborne komisije Glavnog grada "umislio da je njegova volja jača" od volje 62 odsto građana Podgorice

20980 pregleda 69 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Jakov Milatović, nosilac liste pokreta Evropa sad na nedavno održanim izborima u Podgorici, poručio je da Demokratskoj partiji socijalista (DPS) "neće proći" da opstrukcijama obesmisli izbornu volju građana glavnog grada.

"Projektovanim i neosnovanim žalbama Ustavnom sudu iza kojih stoji poraženi DPS, a koje apsolutno ne utiču na izbornu volju građana niti mogu promijeniti izborni rezultat, po ko zna koji put partija Mila Đukanovića na silu pokušava da obesmisli osnovni princip demokratije", saopštio je on.

Milatović je kazao da je "izvođač radova u ovoj iteraciji" predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević, koji je "umislio da je njegova volja jača" od volje 62 odsto građana Podgorice, koji su nedvosmisleno glasali za smjenu vlasti.

"Nadalje, iako je Upravni sud poništio odluku Skupštine Glavnog grada Podgorica kojom je početkom jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković iz DPS-a, potpredsjednik pomenute partije ne odustaje da neustavno i nezakonito sebi kupuje vrijeme, dok istovremeno poziva građane da brane njegovu i fotelju svog šefa", ističe Milatović.

Zato, kako je kazao, nadležni organi treba da reaguju i razvlaste "neustavnog i nezakonitog" gradonačelnika Podgorice: "Dok se ne riješi planski izazvana kriza, kako bi se već jednom stalo sa zloupotrebom resursa glavnog grada u korist jedne partije i uskog kruga ljudi oko nje".

Milatović je kazao da je građanska, multietnička i evropska Podgorica, godinama unazad "ponižavana i diskriminisana", digla glas 23. oktobra i olovkom poslala u političku prošlost one koji su "naše društvo doveli u ambis".

"Vrijeme je da se DPS pomiri sa izbornim porazom i da kao društvo krenemo naprijed", zaključio je Milatović.