Koalicija DPS, SD, SDP, LP uputila pozive za dogovor oko postizborne saradnje Bokeškom forumu, HGI i Krtoljskoj listi

Ističu da je njihov stav bio da pozovu liste koje dijele vrijednosti građanskog društva i bliske izborne programe

8006 pregleda 15 komentar(a)
Foto: “Prava stvar, Za Tivat svih nas”
Foto: “Prava stvar, Za Tivat svih nas”

Koalicija DPS, SD, SDP, LP “Prava stvar - Za Tivat svih nas”, uputila je pozive Hrvatskoj građanskoj inicijatici (HGI), Bokeškom forumu i Krtoljskoj listi na razgovore i dogovore o postizbornoj saradnji.

Sa ciljem da Tivat dobije stabilnu vlast, funkcionalnu lokalnu samoupravu i stručnu i operativnu lokalnu upravu, poziv su, kako se navodi u saopštenju Koalicije “Prava stvar - Za Tivat svih nas”, uputili i razgovarali sa Hrvatskom građanskom inicijativom.

Ističu da njihov stav da pozovu liste koje dijele vrijednosti građanskog društva i bliske izborne programe rezultirao je pozivom na saradnju i razgovorom sa Bokeškim forumom.

"Zvaničan poziv uputili smo i Krtoljskoj listi, smatrajući ovu listu osvježenjem na političkoj sceni Tivta i listom sa vizijom i ciljevima koji su bliski našem zajedničkom cilju, a to je Tivat svih nas, Tivat po mjeri svih njenih građana,Tivat sa razvojnim potencijalom koji je neophodno realizovati na način i po principima održivog razvoja", poručili su iz te koalicije.

Istakli su da koriste priliku da upute otvoreni poziv političkim subjektima, koji su učesnici izbora u Tivtu a u njihovoj inicijativi prepoznaju širinu političkog pristupa, mogućnost da učešćem u njoj doprinesu stabilnosti i potrebi budućeg političkog djelovanja i neophodnog kompromisnog pristupa u cilju omogućavanja uspješnog razvoja Tivta.

"Ono što poručujemo svim građankama i građanima Tivta je da na tom putu ka dogovoru i saradnji koalicija DPS, SD, SDP, LP, na čelu sa nositeljkom naše liste, nijednog trenutka funkcije u lokalnoj samoupravi ne stavlja na listu svojih prioriteta, već naprotiv, nudi potencijalnim koalicionim partnerima mogućnost da kroz prihvatanje istih pokažu i u narednom četvorogodišnjem mandatu dokažu svoju političku odgovornost i ozbiljnost kao i sposobnost upravljanja gradom", naveli su oni.

Prema njihovim riječima koalicija DPS, SD, SDP, LP biće pokretač, snažna podrška i pouzdan partner uspješnog zajedničkog razvoja Tivta.

Bonus video: