Mugoša: Kad se Zakon o predsjedniku ne izglasa, razgovaraćemo u potpuno drugačijoj atmosferi o sudijama Ustavnog suda

"Dakle, prvo sjednica o ponovnom glasanju izmjena Zakona o predsjedniku. Očekujem da partije proevropske profilacije to ne glasaju, i da onda razgovaramo o sudijama Ustavnog suda", naveo je Mugoša

20683 pregleda 21 komentar(a)
Mugoša, Foto: Nikola Dragaš
Mugoša, Foto: Nikola Dragaš

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša, ocijenio je da izmjene Zakona o predsjedniku Crne Gore predstavljaju najflagrantnije kršenje Ustava.

"Ovdje se radi o klasičnom preuzimaju ustavnih ovlašćenja druge institucije. Prema Poslovniku Skupštine, mora se prvo glasati o izmjenama Zakona o predsjedniku. Kad se taj zakon ne izglasa, razgovaraćemo u potpuno drugačijoj atmosferi o sudijama Ustavnog suda. Dakle, prvo sjednica o ponovnom glasanju izmjena Zakona o predsjedniku. Očekujem da partije proevropske profilacije to ne glasaju, i da onda razgovaramo o sudijama Ustavnog suda. Nakon toga, razgovaraćemo o terminu vanrednih parlamentarnih izbora", kazao je Mugoša novinarima nakon sastanka dijela predstavnika političkih partija.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović je danas organizovala sastanak o rješavanju političke i institucionalne krize u formatu lidera partija, koji su zbog nedolaska predsjednika Demokartske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, napustili Andrija Mandić (DF), Milan Knežević (DF), Nebojša Medojević (DF), Maksim Vučinić (Radnička partija), Marko Milačić (Prava Crna Gora) i Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora).

Bonus video: