SD Berane: SNP bi rado izdajnike ove države nagrađivao ordenjem

"Izvjesni transparent koji je istakao naš odbornik, a čiji sadržaj se odnosi na negativan odnos prema izdajnicima sopstvene države, veoma je uznemirio one koji se očigledno tako osjećaju uključujući i lokalni odbor SNP-a"

5021 pregleda 7 komentar(a)
SD /Ilustracija), Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
SD /Ilustracija), Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Opštinski odbor (OO) Socijaledmokrata (SD) Berane saopštio je danas da bi Socijalistička narodna partija SNP rado izdajnike ove države nagrađivala ordenjem.

Oni su reagovali na saopštenje SNP Berane u kome se između ostalog navodi da "odbornik u beranskom parlamentu, Vladan Babović (DPS-SD) želi da 80 odsto svojih sugrađana koji se ne slažu sa politikom njegovog prevaziđenog političkog subjekta iseli iz njihovog grada i države".

"Izvjesni transparent koji je istakao naš odbornik, a čiji sadržaj se odnosi na negativan odnos prema izdajnicima sopstvene države, veoma je uznemirio one koji se očigledno tako osjećaju uključujući i lokalni odbor SNP-a. Mi za razliku od ove ispodcenzusne partije, ne smatramo da je 80% ljudi u Crnoj Gori izdajnici i želimo da vjerujemo da je taj broj minimalan a nadamo se da će postati i zanemarljiv", ističe se u saopštenju SD Berane.

Oni su dodali da su potpuno sigurni da je većinska Crna Gora dobronamjerna i progresivno orijentisana, što je kako su kazali "pokazao i jučerašnji veličanstveni skup".

"Ali želimo da postavimo upit zabrinutom odboru SNP-a, zašto se ovako zdušno ne oglasiše na dvogodišnje kanonade i izlive fašizma, nacionalšovinizma, isključivosti drugačijeg i drugog, nipodaštavanja, diskriminacije i revanšizma prema onima koji ne razmišljaju kao oni. Takvo konstantno postupanje prema svojim sunarodncima im je veoma prihvatljivo ali je vrlo simptomatično što im je problematičan jedan transparent koji izražava kritički odnos samo i isključivo prema izdajnicima svoje zemlje. U konkretnom slučaju nijesu u pitanju čak ni dvostruki aršini jer se ovdje radi o dvije neuporedive pojave. Sigurni smo da biste vi, gospodo iz SNP-a, da vam se ukaže prilika, veoma rado izdajnike ove države nagradili ordenjem. Problem je u tome što većinska civilizovana, evropska i moderna Crna Gora, to nikada neće dozvoliti", poručili su iz SD Berane.

Bonus video: