Delegacija BS posjetila sjedište turske AK partije, dočekao ih zamjenik predsjednika za spoljne poslove

Iz BS su kazali da je na sastanku ocijenjeno da su odnosi dvije države na visokom nivou, da su Crna Gora i Turska partneri u NATO Alijansi, kao i da obje države trenutno svoj fokus stavljaju na proces EU integracija

2525 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka u sjedištu AK partije, Foto: BS
Sa sastanka u sjedištu AK partije, Foto: BS

Delegacija Bošnjačke stranke (BS), predvođena predsjednikom Ervinom Ibrahimovićem je u okviru zvanične posjete Turskoj, posjetila sjedište turske vladajuće AK partije, saopšteno je iz BS.

Predsjednik AK partije je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Delegaciju BS, koju su osim predsjednika Ibrahimovića činili i poslanici Kenana Strujić-Harbić, Suljo Mustafić i Amer Smailović, kao i predsjednik Opštinskog odbora BS u Rožajama Mirsad Nurković, dočekao je zamjenik predsjednika za spoljne poslove Efkan Ala", ističe se u saopštenju objavljenom na sajtu BS.

BS, AK partija
foto: BS

Oni su dodali da je na sastanku ocijenjeno da su odnosi dvije države na visokom nivou, da su Crna Gora i Turska partneri u NATO Alijansi, kao i da obje države trenutno svoj fokus stavljaju na proces EU integracija.

"Sagovornici su istakli da dvije države imaju dobru privrednu i kulturnu saradnju, a da je bošnjačka dijaspora u Turskoj most koji spaja dvije države. Sastanku su prisustvovali i poslanici AK partije Mehmet Cejlan, Ahmet Sorgun i Nesilhan Cenk Hamdemir, koji su govorili o jačanju privredne saradnje sa Crnom Gorom i investicijama u narednom periodu", poručili su iz BS.

Naveli su i da je tokom posjete AK partiji, održan sastanak i sa Asocijacijom žena.

"U okviru posjete Turskoj, delegacija BS je posjetila i Ambasadu Crne Gore u Ankari, gdje je goste dočekao ambasador Periša Kastratović", zaključuje se u saopštenju BS.

Bonus video: