CGO: Nuhodžiću više od 2.000 eura mjesečno, Gvozdenoviću 1.973 za samo nekoliko minuta govora u Skupštini

Momo Koprivica i Branko Radulović su najaktivniji poslanici

17929 pregleda 54 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković

Najaktivniji poslanik 27. saziva Skupštine Crne Gore tokom plenarnih zasijedanja, od konstitutivne sjednice 23. septembra 2020. do 1. septembra 2022. bio je Momo Koprivica, iz Demokratske Crne Gore koji je govorio 18 časova, 30 minuta i 59 sekundi, a za njim slijedi Branko Radulović, iz Pokreta za promjene (PzP) sa 16 časova, 11 minuta i 45 sekundi govora, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

"Na drugoj strani, u neaktivnosti prednjače poslanici iz Demokratske partije socijalista (DPS), pa su tako neki od njih, po evidenciji Skupštine Crne Gore o svima koji su uzimali riječ tokom tog perioda, ubilježili svega nekoliko minuta govora, poput Mevludina Nuhodžića sa jedan minut i 42 sekunde i Branimira Gvozdenovića sa dva minuta i 51 sekundom", objavili su iz CGO na Tviteru.

CGO poslanici
foto: CGO

Iz te nevladine organizacije (NVO) su poručili da je zanimljivo uporediti primanja poslanika i poslanica sa njihovim aktivizmom na plenarnim zasijedanjima, a CGO daje pregled za po šest najaktivnih i šest najneaktivnijih u tom pogledu.

Po tome se vidi da Nuhodžić prima 2.029,40 eura mjesečno, a govorio je minut i 42 sekunde, dok Gvozdenović prima 1.973,66 eura, a govorio je dva minuta i 51 sekundu.

CGO poslanici
foto: CGO

"Poslanici, takođe, rade i u odborima, a njihov aktivizam i u tom formatu je vrlo raznolik", poručili su iz CGO.

Bonus video: