Demokrate: Vukčević pokazao da je partijski vojnik partije koja je izgubila lokalne izbore u Podgorici

"Ovim je ovaj funkcioner DPS-a izvršio krivično djelo “lažno prijavljivanje”, za šta se na osnovu zakona može odgovarati"

5007 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Iz Demokratske Crne Gore ocijenili su da je jedan od najskandaloznijih primjera bahatog odnosa prema građanima i institucijama od strane predstavnika bivšeg režima to što je predsjednik Izborne komisije (IK) Glavnog grada Veselin Vukčević podnio danas Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv članova IK.

Vukčević je podnio krivičnu prijave protiv Nikole Terzića, Radosava Jokića, Marka Mihailovića, Željka Vujotića, Radana Prelevića, Janka Odovića, Ljiljane Jokić Kape i sekretara IK Vladimira Vujovića zbog sumnje da su, kako tvrdi, zloupotrijebili službeni položaj.

"Bjegunci od volje naroda, blokatori institucija i uzurpatori vlasti ponovo pokušavaju da zaobiđu izbornu volju i demokratiju", saopštile su Demokrate.

Prema njihovim riječima, Vukčević je i ovog puta pokazao da nije ništa drugo "do partijski vojnik partije koja je izgubila lokalne izbore u Podgorici".

"Zamislite činjenicu da neko zbog zahtjeva za održavanje sjednice Izborne komisije Glavnog grada podnese krivičnu prijavu. To govori o prirodi bivšeg režima, ali tu i leži razlog zbog kojeg su i pobijeđeni. Ovim je ovaj funkcioner DPS-a izvršio krivično djelo “lažno prijavljivanje”, za šta se na osnovu zakona može odgovarati. Cilj ove farse je da se prolongira opstanak bivšeg gradonačelnika Ivana Vukovića koji je od strane istog sastava odbornika biran tri puta suprotno zakonu što je potvrdio Upravni sud i presudom poništio odluku", navodi se u njihovom saopštenju.

Iz Demokrata poručuju Vukčeviću da pokaže bar malo dostojanstva.

"Nijesmo pobijedili u Baru i Bijelom Polju, ali za razliku od vas, uzurpatora i blokatora institucija Crne Gore, nijesmo podnosili farsične žalbe da bi pokušali blokirati demokratske procese i izbor vlasti u opštinama saglasno izbornoj volji građana", kažu Demokrate.

U saopštenju poručuju Vukčeviću da je dužan da odmah sazove sjednicu Izborne komisije Glavnog grada i pozvali su ga da to učine bez odlaganja.

"Opstrukcijom ne možete promijeniti izborni rezultat, ta vremena su davno prošla, a Vukčević je samo ostao zarobljen u prošlosti", navode Demokrate.

Bonus video: