Đurović: Skupština neće raditi u ponedjeljak, Vlada odbila predlog Kovača da i taj dan bude neradan

"Kao predsjednica Skupštine Crne Gore, ovakvom odlukom doprinosim obilježavanju ovog značajnog datuma, uvjerena da Njegoš treba da bude tačka koja nas spaja i ujedinjuje, a nikako razlog za dalje podjele i polarizacije u crnogorskom društvu", poručila je Đurović

9501 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Povodom obilježavanja Njegoševog dana – crnogorskog praznika kulture, Skupština Crne Gore neće raditi u ponedjeljak, 14. novembra, saopštila je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Taj praznik se obilježava dan ranije, u nedjelju 13. novembra, a po zakonu se praznuje samo na taj datum.

Đurović je poručila da imajući u vidu značaj Petra II Petrovića Njegoša za istoriju, kulturu i tradiciju naše države, smatra da je najmanje što mogu da učine da na ovaj način pokažu dostojanstven odnos prema njegovom nasljeđu.

"Nepreciznost u samom zakonskom aktu kojim se definiše obilježavanje ovog datuma i koja je dovela do polemika u javnosti ne smije biti prepreka da uradimo ono što je do nas i odužimo se velikom geniju za ono što nam je ostavio u amanet", saopštila je ona.

Đurović je napomenula da je ministar pravde Marko Kovač na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore predložio da ponedjeljak, 14. novembar, bude neradan dan, ali da njegov predlog, "nažalost nije dobio potrebnu većinu".

"Kao predsjednica Skupštine Crne Gore, ovakvom odlukom doprinosim obilježavanju ovog značajnog datuma, uvjerena da Njegoš treba da bude tačka koja nas spaja i ujedinjuje, a nikako razlog za dalje podjele i polarizacije u crnogorskom društvu", poručila je Đurović.

Bonus video: