Konstitutivna sjednica SO Bar 25. novembra

Konstitutivnom sjednicom predsjedava najstariji odbornik. U ovom slučaju, to će biti Bećir Berjašević sa odborničke liste "Novo vrijeme za Bar – Socijaldemokrate – Branislav Bane Nenezić"

6589 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Opštine Bar, Foto: Opština Bar
Zgrada Opštine Bar, Foto: Opština Bar

Predsjednica Skupštine opštine Bar Milena Božović zakazala je konstitutivnu sjednicu za 25. novembar.

Na dnevnom redu koji je Božović predložila nalaze se dvije tačke - izvještaj Opštinske izborne komisije o rezultatima glasanja za izbor odbornika u SO Bar i izbor predsjednika SO Bar.

Konačni rezultati loklanih izbora u Baru objavljeni su u Službenom listu Crne Gore 28. oktobra.

Konstitutivnom sjednicom predsjedava najstariji odbornik. U ovom slučaju, to će biti Bećir Berjašević sa odborničke liste "Novo vrijeme za Bar – Socijaldemokrate – Branislav Bane Nenezić".

Prema podacima OIK-a koalicija "Prava stvar Zajedno Bar" koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP) i Liberalna partija (LP) osvojila je najviše glasova (8.267) i imaće 15 odbornika u SO.

Na drugom mjestu nalazi se lista "Idemo, ljudi! Demokratski, evropski, ujedinjeno - Za Bar - Demokratska Crna Gora, Pokret Evropa Sad i Ujedinjena Crna Gora" koja je osvojila 4.014 glasova, odnosno sedam mandata.

Za listu "Za budućnost Bara - Maja Vukićević" koju predvodi Demokratski front (DF) glasalo je 2.698 građana, što znači da je osvojila pet mandata.

"Novo vrijeme za Bar" na čijem čelu se nalazi Branislav Nenezić (Socijaldemokrate) osvojila je 2.290 glasova i imaće četiri odbornika u Skupštini.

Lista koalicije "Može Bar" koju predvodi Građanski pokret URA osvojila je 1.815 glasova, odnosno tri mandata.

Lista "Radomir Novaković Cakan - Biram Bar" osvojila je 1.141 glas i imaće dva mandata.

"Bošnjačku stranku - Ispravno za Bar" glasalo je 859 građana i osvojila je jedan mandat.

Liste Stranke pravde i pomirenja, Socijalističke narodne partije (SNP) i Prave Crne Gore nijesu prešle cenzus.

Prema zapisniku OIK biračko pravo 23. oktobra iskoristilo je 22.311 građana.

Bonus video: