URA: Opstruiranjem proglašenja rezultata izbora Vukčević brani stan koji je plaćao 116 eura po kvadratu

URA je dostavila dokumenta koja, kako tvrde, pokazuju da je Vukčević 2007. godine od Ministarstva rada i socijalnog staranja kupio stan od 79 metara kvadratnih po povoljnim uslovima u Ruskim kulama u Podgorici, po cijeni od 9.233 eura

19212 pregleda 14 komentar(a)
Vukčević, Foto: Savo Prelević
Vukčević, Foto: Savo Prelević

Činjenica da je funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević od države "kupio" stan od 79 metara kvadratnih po cijeni od 9.233 eura, odnosno svega 116 eura po metru kvadratnom, najbolje pokazuje šta i koga Vukčević brani svojim nezakonitim ponašanjem i opstruiranjem proglašenja konačnih rezultata izbora u Podgorici, saopštili su iz podgoričke URA.

URA je dostavila dokumenta koja, kako tvrde, pokazuju da je Vukčević 2007. godine od Ministarstva rada i socijalnog staranja kupio stan od 79 metara kvadratnih po povoljnim uslovima u Ruskim kulama u Podgorici, po cijeni od 9.233 eura.

"Dok desetine hiljada naših sugrađana jedva vraćaju rate svojih stambenih kredita, Vukčević je svoj komotni stan kupio po cijeni od 116 eura po kvadratu, dok trenutno sjedi u tri udobne fotelje i iz njih zloupotrebljava zakon: u fotelji predsjednika Odbora direktora preduzeća AD Plodovi, sekretara Skupštine Glavnog grada i predsjednika Izborne komisije Glavnog grada“, kazali su iz URA.

Dokumenta vukcevic
foto: URA

Pozvali su Vukčevića da zakaže sjednicu Izborne komisije i ispoštuje Zakon, jer Izborna komisija nije pojedinačni već kolektivni organ, pa nije na njemu da prejudicira odluke većine članova IKGG i da opstruira njen rad.

Dokumenta vukcevic
foto: URA

„Razumijemo potrebu Vukčevića da ovakvim nezakonitim djelovanjem štiti svoje lako stečene benefite, nadajući se da niko neće preispitivati njegovo dugogodišnje djelovanje na različitim pozicijama – poput one u AD Plodovima, sa koje protjeruje odgovorne članove Odbora direktora i vrši pravno i fizičko nasilje. Ali, opstruiranjem rada Izborne komisije i vršenjem krivičnog djela, kojim kupuje vrijeme za svoje kolege iz DPS-a da unište ili našteluju dokumentaciju, ne pomaže ni sebi, ni svojoj partiji“, zaključili su iz podgoričke URA.

Bonus video: