Vukčević: Postupiću po uputstvu DIK-a, potvrdili da nema konačnih rezultata do odluke suda

"Drago mi je što se pokazalo da istrajavanje na poštovanju zakona i Ustava ima podršku i kod drugih državnih organa", naveo je Vukčević

23907 pregleda 16 komentar(a)
Vukčević, Foto: Savo Prelević
Vukčević, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević najavio je da će postupiti po uputstvu Državne izborne komisije (DIK), čiji su članovi danas konstatovali da je on dužan da sazove sjednicu Izborne komisije Glavnog grada.

"Poštujući stav Državne izborne komisije, postupiću po Uputstvu od 11. novembra 2022. godine, kako bi se Komisija izjasnila o tri neblagovremena prigovora, koji su podnijeti 4. novembra 2022. godine. Iako je jasno da je podnošenjem ovih prigovora, devet dana nakon isteka prekluzivnog roka propisanog zakonom izvršena očigledna zloupotreba procesnih prava, po nalogu političkih subjekata kojima je nepoštovanje Ustava i zakona postala navika", saopštio je Vukčević.

Kazao je da je DIK današnjim mišljenjima i uputstvom potvrdio njegov stav da utvrđivanja konačnih rezultata lokalnih izbora u Podgorici nema dok Ustavni sud ne odluči po podnijetim žalbama.

"Drago mi je što se pokazalo da istrajavanje na poštovanju zakona i Ustava ima podršku i kod drugih državnih organa, zbog čega osjećam i lično zadovoljstvo i profesionalnu satisfakciju", dodao je Vukčević.

Kazao je kako se nada se da će pojedini članovi Komisije prepoznati da je ovako jasan stav i postupanje i u njihovom interesu, ali i u interesu političkih subjekata koje predstavljaju:

"Iako u minulih nekoliko dana nijesu birali sredstva da me navedu na izvršenje krivičnog djela. Kad u tome nijesu uspjeli, uslijedila je medijska hajka i pritisak na mene i moju porodicu, kako bi ostvarili svoje nezakonite namjere. Pogrešno su procijenili da sam im ja jedina prepreka do ostvarivanja njihovih nezakonitih namjera. Međutim, bitno je da je uslijedila potvrda da je sve urađeno u skladu sa zakonom, a njihovo nečasno postupanje će imati svoj epilog kod nadležnih organa, kad se sve ovo okonča", saopštio je Vukčević.

Bonus video: