Eraković: Slijedi drugi skup za povlačenje Zakona o predsjedniku, izbor sudija US i određivanje datuma izbora

"Spremite se, neka pokušaju da nas izbroje… Ima nas", poručio je Eraković

22592 pregleda 81 komentar(a)
Sa prethodnog skupa "Ima nas", Foto: Luka Zeković
Sa prethodnog skupa "Ima nas", Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković najavio je drugi skup za kako je naveo "odbranu građanske, evropske Crne Gore, za povlačenje Zakona o Predsjedniku, za izbor sudija Ustavnog suda (US) i za određivanje datuma izbora".

"Ima li nas? Slijedi drugi skup za odbranu građanske, evropske Crne Gore. Za povlačenje Zakona o Predsjedniku, za izbor sudija Ustavnog suda i za određivanje datuma izbora. Spremite se, neka pokušaju da nas izbroje… Ima nas", napisao je Eraković na Tviteru.

Građanski protest zbog, kako su kazali organizatori, ustavne, ekonomske i socijalne anarhije u Crnoj Gori, održan je 8. novembra na platou ispred Skupštine Crne Gore. Protest je formalno organizovao Forum slobodnih građana Luča, a podržali su ga Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate Crne Gore (SD), Socijaldemokratska partija (SDP), Liberalna partija (LP).

Taj protest je održan pod sloganom "Ima nas" a zahtjevi organizatora i okupljenih bili su: Povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Bonus video: