DNP: Preduzećemo sve da se riješi problem uzurpacije gradskog trga u Danilovgradu

Pridružujemo se protestima sugrađana, i zahtijevamo od graditelja da odmah prestane sa daljom uzurpacijom gradskog trga, jer će, svakako, takvo direktno ugrožavanje javnog interesa morati biti zaustavljeno i sankcionisano, navodi se u saopštenju

3697 pregleda 4 komentar(a)
Gradnja na trgu, Foto: dnp danilovgrad
Gradnja na trgu, Foto: dnp danilovgrad

Demokratska narodna partija (DNP) saopštila je da će preduzeti sve moguće korake da se urgentno riješi problem uzurpacije glavnog gradskog trga.

Kako se navodi u saopštenju danilovgradskog odbora te partije, zbog radova na gradskom trgu građani Danilovgrada su ogorčeni.

Navode da je prije osam godina odbornik DNP -a i Demokratskog fronta, Veselin Marković kroz odbornička pitanja, zahtijevao da se dostavi sva dokumentacija i detaljno ispita na koji način je privatno lice dobilo u posjed pola gradskog trga.

"To se zasigurno nije desilo nikada, ni u jednoj državi svijeta, od kada postoje gradovi i trgovi, osim u Danilovgradu, za vrijeme vladavine DPS-a", navodi se u saopštenju.

"Naravno da na ova naša pitanja nadležni opštinski organi nijesu dostavili nikakav odgovor, jer se bivša vlast ponašala kao da je cio grad i cijela država njihovo privatno vlasništvo, sa kojim mogu da čine što hoće", dodali su i DNP -a.

Ističu da će tako biti i sa ovim poslom i gradnjom, koja je kako kažu, "započela dan nakon što su proglašeni konačni rezultati izbora i otkada je postalo jasno da našim gradom više nikada neće vladati štetočinski DPS".

Tvrde da će ovaj i druge primjere poslova i kombinacija bivše vlasti, detaljno istražiti i pravno preispitati.

"Pridružujemo se opravdanim protestima sugrađana, i zahtijevamo od graditelja da odmah prestane sa daljom uzurpacijom gradskog trga, jer će, svakako, takvo direktno ugrožavanje javnog interesa morati biti zaustavljeno i sankcionisano", zaključili su iz DNP -a.

Bonus video: