Drašković: Očigledno da niko iz DPS ne zna gdje je Đukanović

"Pozdravio je partijske drugove preko interneta odnekud sa Bliskog Istoka, potpaljuje ih da budu veći ekstremisti nego što jesu, a na sastanke ne dolazi, iako su mu puna usta dijaloga"

8886 pregleda 10 komentar(a)
Drašković, Foto: DF
Drašković, Foto: DF

Očigledno je da niko iz Demokratske partije socijalista (DPS) ne zna gdje je Milo Đukanović, niti ga je briga za njihove proteste, poručio je Petar Drašković, šef Informativne službe Nove srpske demokratije (NSD) i funkcioner Demokratskog fronta (DF).

On je reagovao nakon što je poslanik DPS Nikola Rakočević danas izjavio da ne zna da li će se Đukanović pojaviti na novom protestu zbog izmjena Zakona o predsjedniku, koji je zakazan za četvrtak ispred Skupštine.

"Pozdravio je partijske drugove preko interneta odnekud sa Bliskog Istoka, potpaljuje ih da budu veći ekstremisti nego što jesu, a na sastanke ne dolazi, iako su mu puna usta dijaloga. To je dokaz da je DF potpuno u pravu kada kaže da je Đukanović najveći kočničar reformi i evropskog puta Crne Gore", dodao je Drašković u saopštenju DF.

Kaže da DPS iz dana u dan pokazuje da je stranka prošlosti...

"I da je njeno nestajanje neminovnost, dok se svim silama trudi da dodatno uruši institucije. Toliko su u haosu da ne mogu mirno podnijeti istorijske uspjehe Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Rudnika uglja Pljevlja, pa se igraju krivičnih prijava, iako je čitava javnost svjesna da su ljudi iz DPS bili dežurni uzurpatori državnih resursa. Sada su te kompanije vraćene u službu građana i pokretači su nove vrijednosti domaćoj privredi. Dovoljno je samo reći da je EPCG uštedjela građanima 650 miliona evra za devet mjeseci ove godine, a da je Rudnik uglja postigao rekord u eksploataciji otkrivke od svog osnivanja 1952. godine. To je i glavni razlog histerije u redovima DPS-a", navodi Drašković.

Nakon debakla na lokalnim izborima 23. oktobra, dodaje on, poznato je šta građani misle o toj, kako je naveo, prevaziđenoj politici i ponašanju prošle vlasti.

"Čak ni njihovi članovi opštinskih odbora više ne glasaju DPS, a stranačka infrastruktura im je u kolapsu. Shvatamo njihove muke, ali to nije problem građana i više je nego jasno da će se morati suočiti sa stvarnošću, koliko god je izbjegavali površnim pamfletima", zaključio je Drašković.

Bonus video: