Vešović: Vukčević svjestan da krši poslovnik i da je satjeran u ćošak kukavički pobjegao

Poručio je da je postupanje Vukčevića direktno kupovanje vremena Vukoviću i ostalim "DPS pulenima za razne nečasne radnje"

4148 pregleda 0 komentar(a)
Vešović, Foto: Prava Crna Gora
Vešović, Foto: Prava Crna Gora

Odbornik Prave Crne Gore u Skupštini Glavnog grada, Stefan Vešović, saopštio je da je predsjednik Izborne komisije (IK) Glavnog grada Veselin Vukčević kršio poslovnik i sprovodio samovolju usput se narugavši ostalim članovima ali i građanima Podgorice.

Vukčević je zaključio današnju sjednicu IK-a nakon što članovima tog tijela nije dozvolio da glasaju o proširenju dnevnog reda sjednice, kako bi u njega uvrstili utvrđivanje konačnih rezultata izbora u Podgorici.

"Da li je Vukčević umislio da je sudija, tužilac ili nešto treće, ostaje nejasno, ali bahatost prikazana na ovoj sjednici dostojna je i samog šefa OKG-a DPS Mila Đukanovića", kazao je Vešović.

Poručio je da nastavak "opstrukcije" volje većine građana da se vlast u Podgorici promijeni na osnovu održanih izbora, Vukčević "nemušto pravda odbranom zakona i Ustava".

"Umislivši da je Opštinska izborna komisija jedan čovjek, a svjestan da krši poslovnik i da je satjeran u ćošak, kukavički je pobjegao, po uzoru na svoje nalogodavce kad god se za tim ukaže potreba", ističe Vešović.

Vešović je kazao da oni neće dozvoliti da većinska volja građana Podgorice zavisi od jednog čovjeka koji je "evidentno u konfliktu interesa i koji krši poslovnik i zakone".

Takvo postupanje Vukčevića je, kako kaže, direktno kupovanje vremena Vukoviću i ostalim DPS pulenima za razne nečasne radnje.

"Zaludu pokušavate da kupite vrijeme. Možete da pokušate da sabotirate, ali morate biti svjesni činjenice da ćete za sve što ste nezakonito radili i što radite, morati da odgovarate", poručuje Vešović.

Bonus video: