Đeljošaj: Neki političari i centri pokušavaju da probleme i frustracije adresiraju na Albaniju i Ramu lično

Đeljošaj je rekao da se sreo sa Ramom i da su diskutovali o institucionalnoj saradnji i zajedničkom djelovanju između Opštine Tuzi i Vlade Albanije

8327 pregleda 9 komentar(a)
Đeljošaj i Rama, Foto: Privatna arhiva
Đeljošaj i Rama, Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj saopštio je da je danas sa predsjednikom Vlade Albanije Edijem Ramom razgovarao o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

"Objasnio sam predsjedniku Vlade trend da neki političari i centri pokušavaju da svoje probleme i frustracije adresiraju na Albaniju i njega lično", istakao je Đeljošaj u saopštenju.

On je rekao da se sreo sa Ramom i da su diskutovali o institucionalnoj saradnji i zajedničkom djelovanju između Opštine Tuzi i Vlade Albanije.

"U fokusu razgovora bio je sektor kulture. Razgovoru su prisustvovali i predstavnici Opštine Tuzi za tu oblast, kao i kancelarije predsjednika Vlade, odnosno Ministarstva kulture Republike Albanije. Predsjednik Rama je, kao i uvijek izrazio podršku za Opštinu Tuzi i za mene kao predsjednika. Predstavio sam mu uspjehe Opštine, dobru saradnju albanskih političkih subjekata u Tuzima i potrebu da ostanemo zajedno i u daljim procesima", istakao je Đeljošaj

On je dodao da je na kraju razgovora Rami poklonio monografiju Maestro Gjelosh Gjokaj, u izdanju Opštine Tuzi, pošto je Gjelosh imao prisne prijateljske odnose sa njim.

"Predsjednik Vlade Rama je predložio da zajedno sa Opštinom Tuzi uđemo u finansiranje projekta da kuća Gjelosha Gjokaja postane rezidencija umjetnika iz regije i svijeta. Susretu su od strane Opštine Tuzi prisustvovali i Marina Ujkaj, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i Besa Nikaj, savjetnica u Skupštini i Sekretarijatu za lokalnu samoupravu", zaključio je Đeljošaj.