Budva: Demokrate ulaze u vlast, glasaće za kandidate DF?

Sjednica koja je trajala puna četiri sata na momente je bila i burna, a većina je odlučila da se prihvati poziv Božovića za ulazak u široku koaliciju

12860 pregleda 16 komentar(a)
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Budva večeras je nakon višečasovne rasprave većinom glasova odlučio da prihvate postkoalicioni sporazum sa Demokratskim frontom (DF).

To je "Vijestima" nezvanično potvrđeno iz više izvora.

Budvanske Demokrate će, kako je rečeno, u srijedu ujutro dati zvanično saopštenje.

Ovim je dato zeleno svjetlo da na konstitutivnoj sjednici zakazanoj za 18. novembar četiri odbornika Demokrata glasaju za kandidata DF za predsjednika Skupštine opštine (SO) Budva Nikolu Jovanovića, a potom na prvoj narednoj i za izbor lidera budvanskog DF Mila Božovića za predsjednika Opštine.

Sjednica koja je trajala puna četiri sata na momente je bila i burna, a većina je odlučila da se prihvati poziv Božovića za ulazak u široku koaliciju.

Opštinska izborna komisija (OIK) kojom je predsjedavao Đorđe Vujović je 1. novembra proglasila konačne rezultate lokalnih izbora u Budvi, održanih 23. oktobra.

Lista "Milo Božović - Budva na prvom mjestu!" - Demokratski front osvojila apsolutnu većinu - 18 mandata.

Budvanski parlament broji 33 mandata.

Lista “Prava stvar, Koalicija Jedinstveni za Budvu - Dragana Mitrović" - DPS, SDP, SD; LP i GI 21. maj" devet mandata, lista “Luka Liješević - Prava Crna Gora - Držimo riječ - Marko Milačić nisu prešli cenzus.

Lista “SNP - Temeljno za Budvu" osvojila je jedan mandat, a lista “Dragan Krapović - Idemo ljudi! - Demokrate - Demos" četiri mandata.

Lista “Dr Vujičić Božidar - Građanska akcija - Za bolju Budvu" nije prešla cenzus, a lista “Dr Dritan Abazović - Može Budva! Može Crna Gora! - Građanski pokret URA" jedan mandat.

Bonus video: