Demokrate Budva: Spremni smo da učestvujemo u vlasti, gest dobre volje, zadržavamo pravo autonomnog glasanja

"Opštinski odbor Demokrata Budva konstatuje da su rezultati lokalnih izbora i u broju glasova i u broju mandata ispod očekivanog, te da je rezultat posljedica velikog broja razloga koji su subjektivne i objektivne prirode, a o kojima je detaljno raspravljano na sjednici OO Demokrate Budva"

9585 pregleda 23 komentar(a)
Fotografija koje su dostavile budvanske Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Fotografija koje su dostavile budvanske Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor (OO) Demokratske Crne Gore Budva saopštio je danas da iskazuje spremnost da učestvuje u budućoj vlasti sa koalicijama i partijama pobjednicama parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine.

"Vijesti" su sinoć objavile da je OO Demokratske Crne Gore Budva nakon višečasovne rasprave većinom glasova odlučio da prihvate postkoalicioni sporazum sa Demokratskim frontom (DF).

Povezani članci

15. Novembar 2022.

Budva: Demokrate ulaze u vlast, glasaće za kandidate DF?

Budvanske Demokrate su u današnjem saopštenju navele da su zaokružili analizu nedavno održanih lokalnih izbora u Budvi, i sa tim u vezi donijeli sljedeće Zaključke i Odluke:

"1. Opštinski odbor Demokrata Budva konstatuje da su rezultati lokalnih izbora i u broju glasova i u broju mandata ispod očekivanog, te da je rezultat posljedica velikog broja razloga koji su subjektivne i objektivne prirode, a o kojima je detaljno raspravljano na sjednici OO Demokrate Budva.

2. Nakon izvedene analize i veoma konstruktivne razmjene mišljenja, predsjednik OO Demokrate Budva, Krsto Radović, dobio je nedvosmislenu podršku da nastavi da predvodi budvanske Demokrate, uz konstataciju da su razlozi izbornog rezultata objektivne i subjektivne prirode, te da bilo koji pojedinac nije odgovoran za ovakav izborni rezultat Demokratske Crne Gore u Budvi.

3. Opštinski odbor Demokrata i dalje iskazuje spremnost da učestvuje u budućoj vlasti sa koalicijama i partijama pobjednicama parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine. Iako još uvjek nije dobio zvaničnu i konkretnu ponudu za učešće u lokalnoj vlasti, Odbor smatra da odbornički Klub Demokrata u Budvi, na Konstitutivnoj sjednici SO Budva zakazanoj za 18. novembar 2022. godine, treba da glasa ZA izbor predsjednika SO Budva.

Napominjemo da je ovo naš gest dobre volje, te da zadržavamo pravo da prilikom svakog pojedinačnog glasanja u SO (Skupšina opštine) Budva glasamo autonomno i isključivo shodno interesima građana koji su podržali nas i uvažene kolege iz Demosa na lokalnim izborima 23. oktobra 2022. godine", piše u saopštenju budvanskih Demokrata.

Oni su naveli da takođe, ostaju otvoreni za svaku vrstu političke saradnje, bez obzira da li će biti vlast ili opozicija u narednom periodu.

"Dakle, spremni smo da budemo značajan i konstruktivan činilac vlasti u Budvi, ali i da imamo identičan pristup ukoliko odlučimo da budemo opozicija", poručile su budvanske Demokrate.

Bonus video: