Čelanović: Protest pokreta Ima nas poslaće jasnu poruku da se sa državom i ustavnim poretkom ne može igrati niko

"Pokazali smo da nas, iako pravimo manje buke od naših oponenata, i te kako ima. Ima nas da stanemo u odbranu države Crne Gore i njenog ustavnog poretka, jer mi rezervnu domovinu nemamo. Ima nas spremnih da, institucionalno i vaninstitucionalno, branimo Crnu Goru i njene institucije”, naveo je Čelanović

4386 pregleda 15 komentar(a)
Čelanović, Foto: SD
Čelanović, Foto: SD

Protestni skup pokreta Ima nas, koji je zakazan za sjutra, pokazaće još jednom snagu građanske Crne Gore i poslati jasnu poruku da se sa državom i njenim ustavnim poretkom ne može igrati niko, poručile su Socijaldemokrate (SD).

Generalni sekretar te stranke Miloš Čelanović kazao je da, nakon veličanstvenog skupa 9. novembra, više ništa u Crnoj Gori nije isto.

Prema njegovim riječima, građanska i evropska Crna Gora pokazala je svoju snagu.

"Pokazali smo da nas, iako pravimo manje buke od naših oponenata, i te kako ima. Ima nas da stanemo u odbranu države Crne Gore i njenog ustavnog poretka, jer mi rezervnu domovinu nemamo. Ima nas spremnih da, institucionalno i vaninstitucionalno, branimo Crnu Goru i njene institucije”, naveo je Čelanović.

On je ponovio zahtjeve organizatora i učesnika skupa prema aktuelnoj parlamentarnoj većini.

Kako je kazao, dok se ne povuče neustavni Zakon o predsjedniku, dogovor oko bilo čega drugog nije moguć.

“Nakon toga, od ključnog je značaja da sjednemo i izaberemo usaglašeni prijedlog sudija Ustavnog suda, nakon čega je neophodno skratiti mandat Skupštini kako bismo održali vanredne parlamentarne izbore i Crnu Goru izveli iz krize i haosa u kojima se nalazi”, rekao je Čelanović.

On je poručio da su istrajni u svom naumu i da, dok ne dođu do toga što zahtijevaju, neće odustati.

Bonus video: