Mandić: Glasaćemo za sve kandidate za US, pozivamo opoziciju da uradi isto

Istakao je da je današnji sastanak važan iz dva razloga - "da javnost podsjeti da je parlamentarna većina spremna da preuzme odgovornost za formiranje vlade, da ima mandatara i da je označila predsjednika države kao uzurpatora"

27925 pregleda 38 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević
Ažurirano: 16.11.2022. 15:11h

Demokratski front će prisustvovati sastanku koji je za petak zakazala predsjednica Skupštine Danijela Đurović, rekao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Mandić je najavio da će DF glasati za sve kandidate za Ustavni sud i pozvao opoziciju da dođu na sjednicu i glasaju za one kandidate za koje misle da mogu da odgovore toj dužnosti.

"Na sastanku su danas dodatno ojačane sve odluke iz prethodnih mjeseci. Donijeli smo odluku da zajednički djelujemo u narednom periodu. Što se tiče opozicije, znate kako je prošla na lokalnim izborima i nije teško zaključiti što se otvaraju mnoge druge teme", rekao je Mandić.

Istakao je da je današnji sastanak važan iz dva razloga - "da javnost podsjeti da je parlamentarna većina spremna da preuzme odgovornost za formiranje vlade, da ima mandatara i da je označila predsjednika države kao uzurpatora".

"Važno je da međunarodnoj javnosti pošaljemo poruku da postoji parlamentarna većina i da se i u Crnoj Gori donose odluke kao i u njihovim demokratskim državama. Tražimo samo ono što nam je narod dao, a kada dođu izbori glas naroda će odlučiti ko će biti parlamentarna većina. Imali smo veoma uspješan sastanak danas i time smo učvrstili zajedničko djelovanje", reka je Mandić.

Nakon izbora sudija US, koje su, kako je rekao jedan od lidera DF-a, najvažnije, donosiće odluke u vezi s izmjenama Zakona o predsjedniku i drugim zakonima.

"Nećemo dozvoliti gubitnicima lokalnih izbora, da sada kroz manipulativne radnje prikažu da su oni većinska volja građana kada oni to nijesu".

Bonus video: