I Milatović tražio mišljenje DIK-a

U slučaju da je ranije uputstvo DIK-a suprotno ponašanju predsjednika podgoričke IK, nosilac liste Evropa sad traži da DIK obaveže Veselina Vukčevića da omogući nastavak prekinute sjednice

6857 pregleda 2 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Nosilac izborne liste pokreta Evropa sad u Podgorici Jakov Milatović zatražio je od Državne izborne komisije mišljenje u vezi s aktuelnom situacijom oko proglašenja izbornih rezultata u Glavnom gradu.

On traži mišljenje u vezi s primjenom Zakona o izboru odbornika i poslanika i Poslovnika Izborne komsiije Glavnog grada.

"Da li je predsjednik Izborne komisije nakon otvaranja sjednice, a prije otvaranja dnevnog reda, dužan da dozvoli članu Izborne komisije da Izbornoj komisiji dostavi predlog dopune dnevnog reda o kom bi se Izborna komisija, kao kolektivni organ izjasnila u sklopu rasprave o dnevnom redu. Da li je predsjednik Izborne komisije, u slučaju usvajanja za dopunu dnevnog reda, dužan da dozvoli nastavak sjednice Izborne komisije kako bi se Izborna komisija, kao kolektivni organ, izjasnila po svim usvojenim tačkama dnevnog reda", pita Milatović u ime izborne liste.

On traži objašnjenje da li je predsjednik Izborne komisije (Veselin Vukčević) dužan da potpiše i dozvoli ovjeravanje pečatom svih akata usvojenih većinom glasova svih članova Izborne komisije.

Milatović podsjeća da je predsjednik IK-a Veselin Vukčević juče prekinuo sjednicu, ne dozvoljavajući dopunu dnevnog reda.

U slučaju da je ranije uputstvo DIK-a suprotno sa ponašenjem Vukčevića, Milatović traži da DIK obaveže predsjednika podgoričke izborne komisije da omogući nastavak prekinute sjednice.

Bonus video: