Abazović: Ako želi dobro Crnoj Gori, DPS će glasati za sudije Ustavnog suda

Ponovio je da bi bilo dobro da bude izabran bar jedan sudija Ustavnog suda, i da se, kako kaže, na taj način odblokiraju svi izborni procesi

9651 pregleda 38 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Premijer Dritan Abazović kazao je da ako Demokratska partija socijalista (DPS) želi dobro Crnoj Gori i njenom evropskom putu, glasaće 28. novembra bar za jednog kandidata za sudiju Ustavnog suda.

"Mi moramo da deblokiramo Ustavni sud i naša šansa za to je 28. novembra na sjednici Skupštine", kazao je Abazović.

Ponovio je da bi bilo dobro da bude izabran bar jedan sudija Ustavnog suda, i da se, kako kaže, na taj način odblokiraju svi izborni procesi.

“Od tog sastanka očekujem samo jedno. Sada je lopta u dvorištu DPS-a, ako Milo Đukanović želi dobro Crnoj Gori, ako žele da pomognu evropski put Crne Gore oni će glasati za sudije Ustavnog suda”, kazao je Abazović, novinarima u Beogradu.

Za izlaz iz političke krize, kako navodi, postoje dva puta jedan su vanredni izbori, a drugi nova vlada.

"Ne bih licitirao time, ja sam uvijek i u svemu zadovoljan", kazao je premijer i dodao da Crna Gora uprkos krizi pronalazi način da korača naprijed.

Govoreći o odnosima sa Srbijom naveo je da je saradnja sa tom državom na visokom nivou.

Abazović je pozvao i premijerku Srbije Anu Brnabić da posjeti Crnu Goru.

“Vjerujem da dvije vlade imaju želju za resetovanjem odnosa”, istakao je Abazović i poručio da ima i onih koji ne žele dobre odnose između Crne Gore i Srbije.

Bonus video: