Potpisali sporazume o predizbornoj koaliciji u Tuzima i na državnom nivou

Lideri tri stranke zaključili da je potrebno zaštitili ne samo interese Albanaca, već i dosadašnje uspjehe u demokratskim procesima u Crnoj Gori

8499 pregleda 3 komentar(a)
Camaj, Dinoša i Đeljošaj, Foto: facebook.com/NikGjeloshaj.alb
Camaj, Dinoša i Đeljošaj, Foto: facebook.com/NikGjeloshaj.alb

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj saopštio je da su, polazeći od imperativa održivog razvoja Opštine Tuzi i očuvanja nacionalnog interesa Albanaca u Crnoj Gori preko djelovanja albanskih partija, Albanska alternativa (ASH), Albanski demokratski savez (LDSH) i Nacionalna unija Albanaca (UNSH) danas potpisali dva sporazuma.

Sporazum o predizbornoj koaliciji u Opštini Tuzi potpisala su trojica lokalnih lidera ovih partija: Lindon Đeljaj (ASH), Ivan Ivanaj (LDSH) i Fadilj Kajošaj (UNSH).

"U njemu su obuhvaćeni svi parametri stabilne i kompetentne vlasti, bazirajući se na političku snagu svakog subjekta potpisnika, ali imajući u prvi plan nastavak saradnje unutar Albanskog foruma, u korist naglog razvoja, koji se, već, osjeća u cijeloj Malesiji", napisao je Đeljošaj na Fejsbuku.

Tuzi sporazum
foto: facebook.com/NikGjeloshaj.alb

Potpisan je i sporazum o predizbornoj koaliciji za buduće parlamentarne izbore, koji su potpisali lideri lideri pomenute tri partije - Nik Đeljošaj, Nikola Camaj i Ferhat Dinoša.

"Oni su vidjeli za shodno da u sadašnjem trenutku političke krize u Crnoj Gori, albanske partije budu što složnije i sa što više mandata, kako bi zaštitili ne samo interese Albanaca, već i dostignute uspjehe u dosadašnjim demokratskim procesima u Crnoj Gori, posebno učlanjenje u NATO, put prema EU i dobre odnose sa Republikom Albanijom i Republikom Kosovo", navodi se u objavi.

Potpisnici su, ističe Đeljošaj, saglasni da se "proruskim politikama, koje su prisutne u Crnoj Gori, sužava prostor djelovanja, što više bude moguće, u saradnji sa proevropskim snagama".

"ASH, LDSH i UNSH imaju otvorena vrata za one albanske partije koje žele da im se priključe u bilo kom nivou koalicije", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: