Marković: Đukanoviću nije mjesto na ovom protestu, on je predsjednik svih građana

Marković je kazao i da vjeruje da je došlo vrijeme da "zaustavimo eroziju institucija, da institucijama damo potencijal, da se riješi institucionalna kriza koja je evidentna, a ona se jedino može riješiti na izborima"

42586 pregleda 87 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratske partije socijalista (DSP) Duško Marković kazao je da je večeras prisustvovao protestu kako bi podržao slobodne građane u odbrani ustavnog poretka, kredibiliteta institucija, demokratije i političkih standarda.

"U slobodnoj demokratskoj zemlji svaki građanin ima pravo da iskaže svoj stav u odnosu na društvena i svaka druga pitanja", kazao je Marković nakon protesta za Dan.

Dodao je i da vjeruje da je došlo vrijeme da "zaustavimo eroziju institucija, da institucijama damo potencijal, da se riješi institucionalna kriza koja je evidentna, a ona se jedino može riješiti na izborima - demokratskim putem, da građani daju povjerenje onima koji će biti spremni da vode Crnu Goru putem napretka - evropske i građanske Crne Gore".

Marković je kazao i da nema telohranitelje, da on nije zvaničnik, već poslanik, te da je pored njega njegova porodica, sin.

Upitan kako komentariše to što predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije na protestu a poziva građane da se pojave, kazao je: "Ne znam, ja mislim da predsjedniku države nije mjesto na ovom protestu, on je predsjednik svih građana, vjerovatno tako razmišlja. A poziva na protest kao odgovoran čovjek u odbrani Ustava i ustavnog poretka".

Bonus video: