Popović: Nastavljaju se igre bez granica, ne nazire se dogovor o izboru sudija US

Popović je kazao da su dvije od tri vodeće partije većine poslale dame, a ostale su poslale lidere, iako je to bio kamen spoticanja na prošlom sastanku

6378 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović rekao je da se nastavljaju igre bez granica, a da građani očekuju stabilizaciju u uslovima teške ekonomske krize.

Popović je kazao da su dvije od tri vodeće partije većine poslale dame, a ostale su poslale lidere, iako je to bio kamen spoticanja na prošlom sastanku.

"Ali je ovaj sastanak bio najljepši i to je bilo jedino značajno", poručio je on.

Rekao je da kako sada stvari stoje sudije neće biti izabrane na sjednici 28. novembra, ako do tada ne dođe do nekog dogovora.

"Taj dogovor bi podrazumijevao da se iz pravnog sistema izbaci neustavni Zakon o predsjedniku i da se odredi datum vanrednih izbora. Treba doći do koncentracione vlade koja bi vodila državu do vanrednih izbora i izvršila reformu izbornih zakona", naveo je Popović.

Kazao je da lično nema zamjerke za kandidate, ali da su obilježeni što su na sjednici Ustavnog odbora predstavnici većine izabrali samo po jednog i rekli "evo, mi smo naše izabrali, a vi kako vas je god volja".

"Moj utisak je da je tog dana 13. oktobra sve bilo jasno, da oni žele da se sudije ne izaberu. Vjerovatno će taj rok prolongirati što mogu duže", smatra Popović.

Bonus video: