Danilović: Bili smo spremni da odustanemo od Zakona o predsjedniku

"Đukanović sada ne želi da prepusti vlast, već želi da nas kroz ovu instancu blokira", smatra Danilović

10374 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je nakon završenog sastanka predsjednice Skupštine Danijele Đurović sa predstavnicima parlamentarnih partija da je bilo inicijativa od većine koje su mogle naići na razumijevanje.

Kazao je da je njgov predlog Milu Đukanoviću bio da DPS i opozicija glasaju za samo jednog kandidata i kako bi se odblokira Ustavni sud.

Tako su, prema njegovim riječima, mogli imati mogućnost da Ustavni sud odlučuje, "a sad nemamo ni mogućnost".

Danilović je rekao i da su bili spremni da odustanu od Zakona o predsjedniku, da je opozicija prihvatila predlog da glasaju barem jednog sudiju.

"Taj naš prijedlog je odbijen samo zato što se dobro živi od krize koja je projektovana da traje vječno.Ne može Đukanović očekivati da većina izglasa njegove kandidate za US. To nećemo uraditi nikad. Kako se ranije birao Ustavni sud? Tako što je opozicija popuštala. Đukanović , koji je izgubio jedne pa druge izbore, sada ne želi da prepusti vlas, već želi da nas kroz ovu instancu blokira", smatra Danilović.

Rekao je da opozicija želi nestabilnost, nemire i političku krizu koje nema, jer su oni desetkovani na izborima.

"Mogli smo da se dogovorimo i danas, ali nije bilo ni političke hrabrosti, ni političke koristi s druge strane", dodao je on.

Njihova ponuda je, kako je kazao, bila pokazatelj dobre volje.

"Đukanović je danas rekao da više ne može dati mandat Miodragu Lekiću i da je taj rok već istekao. Zašto onda tražite koncentracionu vladu i kako će se tada dati mandat nekom drugom?, pitao je.

Bonus video: