Đukanović o Zakonu o predsjedniku: Moguće ići i ka Strazburu

"Ne treba obavještavati one koji su nasrnuli na Ustav šta će biti moji naredni potezi. Treba prvo da vidimo dokle ide njihova neodgovornost", rekao je Đukanović

26988 pregleda 50 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, nagovijestio je danas da će Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu uložiti pritužbu ukoliko postavgustovska parlamentarna većina ponovo usvoji izmjene Zakona o predsjedniku.

On je to kazao novinarima u Podgorici, odgovarajući na pitanje hoće li potpisati Zakon o predsjedniku ako ga skupštinska većina opet izglasa.

"Ostavimo to. Računajući na nefunkcionalnost Ustavnog suda napravio sam iskorak ka Venecijanskoj komisiji. Moguće je napraviti iskorak i ka sudu u Strazburu. Ne treba obavještavati one koji su nasrnuli na Ustav šta će biti moji naredni potezi. Treba prvo da vidimo dokle ide njihova neodgovornost", saopštio je nakon Balkanskog integracionog foruma.

Đukanović je Venecijanskoj komisiji uputio zahtjev 9. novembra, nakon što je odbio da potpiše izmjene Zakona i vratio ih Skupštini na ponovno odlučivanje.

Bonus video: