Klarić: Direktan prenos skupštinskih aktivnosti dao doprinos unapređenju otvorenosti rada Skupštine

Klarić se sastao sa direktorom za Evropu u Međunarodnom republikanskom institutu (IRI) Polom Mekartijem

2137 pregleda 1 komentar(a)
Klarić i Mekarti, Foto: Skupština Crne Gore
Klarić i Mekarti, Foto: Skupština Crne Gore

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić saopštio je da je uvođenje direktnih prenosa sjednica radnih tijela i drugih skupštinskih aktivnosti dalo doprinos unapređenju otvorenosti rada i učvršćivanje statusa Skupštine kao najtransparentnijeg parlamenta u regionu.

On se juče sastao sa direktorom za Evropu u Međunarodnom republikanskom institutu (IRI) Polom Mekartijem, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Iz Skupštine Crne Gore saopšteno je da su sastanku prisustvovali regionalni direktor IRI-ja Borislav Spasojević i programski menadžer u IRI-ju Nenad Koprivica.

Klarić je, kako navode, pozdravio aktivnosti koje IRI sprovodi posredstvom svog stalnog predstavništva u Crnoj Gori, te uputio posebnu zahvalnost na podršci koju Institut, u okviru svojih programskih aktivnosti, pruža Skupštini Crne Gore.

Klarić
foto: Skupština Crne Gore

"Klarić je informisao o aktivnostima koje su tokom prethodnog perioda realizovane na polju modernizacije i digitalizacije parlamentarnog rada, daljeg otvaranja institucije prema građanima i veće informisanosti javnosti o skupštinskim aktivnostima", navodi se u saopštenju.

On se posebno osvrnuo na doprinos koji je uvođenje direktnih prenosa sjednica radnih tijela i drugih skupštinskih aktivnosti, prvenstveno putem Parlamentarnog kanala ali i putem interneta, imalo na dalje unapređenje otvorenosti rada i učvršćivanje statusa Skupštine kao najtransparentnijeg parlamenta u regionu.

Dodaje se da je sagovornika informisao i o predstojećim projektima kojima će se nadograditi i dodatno unaprijediti postignuti rezultati na navedenom polju.

Mekarti izrazio je zadovoljstvo zbog posjete Skupštini i pohvalio brojne sprovedene aktivnosti kojima se unapređuje rad Parlamenta i saradnja zakonodavnog doma sa građanima.

Klarić
foto: Skupština Crne Gore

Izrazio je, kako navode, spremnost za nastavak saradnje na pitanjima od zajedničkog interesa, a posebno kroz podršku radu Ženskog kluba Skupštine Crne Gore.

Klarić je, kako je saopšteno, informisao i o tekućim aktivnostima u Skupštini, uz osvrt na dinamiku rada u plenumu te pitanja koja su trenutno u fokusu.