URA: Ne treba neestetski i neplanski mijenjati identitet Danilovgrada

Neprihvatljivo, neodgovorno i nehumano je prodavati djelove užeg gradskog jezgra za bilo koju namjenu. Ovaj potez već smijenjene vlasti, je kao i mnogi drugi, potpuni promašaj, pri čemu smatramo da je i država napravila ogroman i nedopustiv propust, navodi se u saopštenju

4331 pregleda 7 komentar(a)
URA Danilovgrad, Foto: URA Danilovgrad
URA Danilovgrad, Foto: URA Danilovgrad

"Pozivamo sve nadležne institucije da ispitaju zašto je, kada i pod kojim uslovima Opština Danilovgrad prodala dio Trga golootočkih žrtava i ko je dao dozvolu za izgradnju objekta na toj lokaciji", saopštili su iz danilovgradske URE.

Pitaju i, "ko je dozvolio pomjeranje spomen-obilježja žrtvama i na taj način im unizio ukazani pijetet i oskrnavio isto".

"Apelujemo na sve političke subjekte nove lokalne vlasti da nakon preuzimanja vlasti u Danilovgradu donesu propis kojim se zabranjuje prodaja djelova užeg gradskog jezgra", navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da su trgovi, ulice i trotoari opšte dobro, te da pripadaju svim građanima.

Smatraju da na ovaj neestetski i neplanski način ne treba mijenjati identitet Danilovgrada, pogotovo jer se time ne odražava interes njegovih građana.

"Stoga je ovaj potez već smijenjene vlasti, kao i mnogi drugi, potpuni promašaj. Smatramo da je i država napravila ogroman i nedopustiv propust", ističe se u saopštenju.

Dodaju da, "ničija prava ne smiju biti uskraćena. Svako ko ima čistu dokumentaciju, a u skladu je sa propisima, može da koristi svoja prava".

Naglašavaju da je, "nelogično da se bilo šta gradi na trgu ma čije on vlasništvo bio". Ističu da se mora naći rješenje kojim će se sačuvati Trg golootočkih žrtava od uzurpacije.

"Nadamo se da je 23. oktobra stavljena tačka na sve loše poteze bivše vlasti, i da su građani jasno stavili do znanja, da žele drugačiji odnos institucija prema zajedničkom dobru svih nas. Nadamo se da nećemo propustiti ukazanu šansu, a prvi test je upravo trg", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: