Bečić: Kotor biser Boke i svijeta

On je poručio da je to grad koji je raširenih ruku dočekao sve doseljenike, koji je pokazao da je vjerni prikaz stanja duha svojih građana i koji otvorenog uma i srca prihvataju različitost, vjeru, kulturu svih koji u njemu borave

4405 pregleda 5 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Mudrost koja prati Boku mora da bude primjer svima da u budućnosti iskoristimo živi primjer takvih dostignuća koja su omogućila da Kotor dosegne globalne visine.

To je poručio predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić dodavši da je to grad koji je raširenih ruku dočekao sve doseljenike.

"U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjedniku Opštine Kotor, gospodinu Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji, kao i svim građankama i građanima Kotora najsrdačnije čestitam 21. novembar, Dan opštine Kotor", poručio je Bečić, a navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Praznik koji se, kako je kazao, proslavlja kao čin poštovanja prema borcima II Dalmatinske i I Bokeljske brigade koji su Kotoru i Boki podarili slobodu, nesumnjivo predstavlja "jedan od najvažnijih trenutaka zbog kojeg se danas ponosi cijela Crna Gora".

On je poručio da je Kotor biser Boke i svijeta, zbog svog kulturno - istorijskog značaja kao nematerijalno blago zaštićen je i uvršten u UNESCO-vu listu svjetske baštine.

Čime je, kako ističe, ozvaničen njegov uticaj u svjetskim kulturnim centrima.

To je, kako kaže, grad koji je raširenih ruku dočekao sve doseljenike, koji je pokazao da je vjerni prikaz stanja duha svojih građana, koji otvorenog uma i srca prihvataju različitost, vjeru, kulturu svih koji u njemu borave.

"Mudrost koja prati Boku mora da bude primjer svima da u budućnosti iskoristimo živi primjer takvih dostignuća koja su omogućila da Kotor dosegne globalne visine, koje trasiraju put blagostanja, duhovnog, moralnog i ekonomskog prosperiteta", saopštio je Bečić.

Prema njegovim riječima broj turista koji svake godine prenosi utiske iz Boke je sve veći, raste, kako kaže, nezaustavljivom brzinom i postaviće Kotor kao lokomotivu turističkog razvoja u našoj državi.

"U to ime želim još jednom svim građankama i građanima da čestitam Dan opštine Kotor", zaključuje Bečić.

Bonus video: