DPS: Podnijećemo prijave protiv nadležnih koji nijesu u stanju ili neće da zaustave nezakonito ponašanje DF-a u Šavniku

"Da demokratski principi i tekovine savremene Evrope ne leže u redovima DF-a, jasno je svakom zdravomislećem crnogorskom građaninu, svakoj međunarodnoj organizaciji i predstavniku diplomatskog kora u Crnoj Gori, ali svakako da je svima njima, kao što je i nama, nepojmljivo nečinjenje i neadekvatno postupanje predstavnika aktuelne vlasti i nadležnih institucija naše države"

24612 pregleda 40 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Protiv nadležnih, koji nijesu u stanju ili neće da zaustave primitivno i nezakonito ponašanje Demokratskog fronta (DF) u Šavniku, podnijećemo prijave, saopšteno je večeras iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Na biračkim mjestima u zgradi Opštine Šavnik i u selu Kruševice glasanje je danas prekinuto. Na tim mjestima danas su po peti put biti ponovljeni lokalni izbori jer članovi biračkih odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" nijesu dozvolili biračima, za koje tvrde da su iz drugih opština, da glasaju.

"Pored brojnih poziva i apela koje smo uputili sa svih instanci partije, naši politički oponenti iz redova DF-a ponovo su nastavili sa sabotažom izbornog procesa u Šavniku koji se iz nedjelje u nedjelju u potpunosti obesmislio. Očekivali smo da će se konačno, uz pomoć nadležnih državnih organa, uspostaviti demokratski princip koji građanima sa pravom glasa na lokalnim izborima u našoj opštini garantuje slobodno izražavanje svoje volje, međutim do toga ni danas nije došlo", ističe se u saopštenju DPS-a.

Oni su dodali da su svojim nerazumnim i primitivnim ponašanjem pojedini predstavnici DF-a ponovo onemogućili nastavak glasanja, a time i građanima Šavnika suspendovali pravo demokratskog izbora svojih predstavnika u lokalnom parlamentu.

"Da demokratski principi i tekovine savremene Evrope ne leže u redovima DF-a, jasno je svakom zdravomislećem crnogorskom građaninu, svakoj međunarodnoj organizaciji i predstavniku diplomatskog kora u Crnoj Gori, ali svakako da je svima njima, kao što je i nama, nepojmljivo nečinjenje i neadekvatno postupanje predstavnika aktuelne vlasti i nadležnih institucija naše države. Kao što smo to već i najavili, Demokratska partija socijalista će u narednom periodu podnijeti krivične prijave protiv nadležnog tužioca zbog nepostupanja u konkretnim slučajevima povodom krivičnih prijava protiv lica koja su vršila krivična djela iz oblasti izbornih zloupotreba, ali ćemo podnijeti i krivične prijave protiv svih drugih nadležnih organa zbog nepostupanja po ovlašćenjima i činjenice da već 5. put nijesu u stanju stvoriti uslove da se izbori u Šavniku uspješno privedu kraju. Na taj način ćemo zaštiti demokratiju kao sistem vladavine savremenog doba, Ustav Crne Gore i elementarno ustavno pravo građanina da bira i bude biran, ali i samu našu državu, od samovolje pojedinih partija i društvene klime proizvedene u post tridesetoavgustovskom perodu anarhije, bezvlašća, degradiranja državnog aparata, i u konačnom urušavanja Crne Gore", poručili su iz DPS-a.

Bonus video: