Aleksić: Kadrovi DPS raspoređeni po dubini, neshvatljivo da Vlada i dalje gaji "političku bombu"

Ističe da je, "prosto nevjerovatno da je za ministra prihvatljiva funkcionerka DPS, koja se čak sumnjiči i za koruptivne radnje. Isto tako, ne vidimo čime su to nekoga zadužili Bogdan Fatić, Radoje Žugić, Vojin Vlahović i ostale perjanice DPS, pa da i dalje budu tamo gdje ne treba da budu"

5672 pregleda 9 komentar(a)
Aleksić (Ilustracija), Foto: Boris Pejović
Aleksić (Ilustracija), Foto: Boris Pejović

I pored toga što Demokratska partija socijalista (DPS) ni u jednom obliku nije vlast na državnom nivou, kadrovi te stranke, kao i nekih njihovih satelita, su i dalje raspoređeni po dubini, kazao je poslanik Demokratskog fronta (DF) Budimir Aleksić.

"Neshvatljivo je da aktuelna vlada i dalje toleriše jednu takvu, nevjerovatnu situaciju, da u svojim redovima i dalje gaji "političku bombu" u vidu onih koji su poraženi 30. avgusta 2020. godine", istakao je Aleksić u saopštenju koje je dostavio DF.

Kako kaže Aleksić, "oni koji su tada porazili DPS i satelite i koji su se izborili za slobodu nakon više decenija diktature opravdano se pitaju zašto se na veoma važnim funkcijama nalaze poznati jastrebovi i visoki funkcioneri DPS i drugih stranaka bivšeg režima".

"Oni su godinama imali priliku da pokažu šta znaju i zato se nameće vrlo jasno pitanje, čime su to zaslužili funkcioneri toga poraženog režima, da i dalje zauzimaju pozicije u državnom aparatu? Čime je to ovu vladu i resorno ministarstvo zadužila, naprimjer, Zoja Bojanić Lalović, da bi pokrivala funkciju direktorice Zavoda za školstvo, a iz ministarstva su uklonjene Biljana Joksimović, Slavica Ilinčić i Marija Lalatović", naveo je Aleksić.

Ističe da je, "prosto nevjerovatno da je za ministra prihvatljiva funkcionerka DPS, koja se čak sumnjiči i za koruptivne radnje. Isto tako, ne vidimo čime su to nekoga zadužili Bogdan Fatić, Radoje Žugić, Vojin Vlahović i ostale perjanice DPS, pa da i dalje budu tamo gdje ne treba da budu".

Aleksić se pita, "ko je to toliko snishodljiv i osjetljiv na kadrove bivšeg režima?".

"I ovo su dokazi da je neophodno što prije formirati novu vladu, jer postoji parlamentarna većina da se to uradi", zaključio je Aleksić.

Bonus video: