Zeković: U Kolašinu veliki broj djece danas nije pohađao nastavu, temperatura je dva stepena, a nema grijanja

On je pitao Ministarstvo prosvjete i Vladu Crne Gore je li tačno da zbog neobezbijeđenih energenata za školske ustanove hiljade učenika u Crnoj Gori danas neće imati nastavu

6213 pregleda 14 komentar(a)
Zeković, Foto: Boris Pejović
Zeković, Foto: Boris Pejović

U Kolašinu veliki broj djece danas nije pohađao nastavu jer je temperatura dva stepena Celzijusa, a nema grijanja, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković.

On je na Tviteru pitao Ministarstvo prosvjete i Vladu Crne Gore je li tačno da zbog neobezbijeđenih energenata za školske ustanove hiljade učenika u Crnoj Gori danas neće imati nastavu.

"Kada će škole dobiti grijanje i djeca moći da se školuju u primjerenim uslovima? Kako je moguće da su vas hladnoće iznenadile krajem novembra? Da li će neko odgovarati, neko podnijeti ostavku…", napisao je Zeković na Tviteru.

"Vijesti" su ranije objavile da je sezona grijanja u crnogorskim školama dovedena u pitanje zbog blokade portala javnih nabavki usljed hakerskih napada, nedostatka sredstava, odnosno čekanja rebalansa budžeta, ali i drastičnog rasta cijena svih energenata.

Povezani članci

30. Oktobar 2022.

Cvokotanja u učionicama (ne)će biti

Bonus video: