Borančić: Vlada je bliska interesima Moskve i Beograda, zaustavila je evropske integracije, dovela do haosa...

Iz LP su saopštili da je Borančić "od prisutnih poslanika Evropskog parlamenta zatražio podršku za Crnu Goru i borbu građanskih i proevropskih snaga koja traje danima, uz podršku desetina hiljada građana na ulicama"

3249 pregleda 5 komentar(a)
Borančić (drugi s lijeva), Foto: LP
Borančić (drugi s lijeva), Foto: LP

Aktuelna Vlada koja je bliska interesima Moskve i Beograda potpuno je zaustavila evropske integracije, blokirala institucije i dovela do haosa koji prijeti da dovede do porasta evroskepticizma u državi, saopštio je portparol Liberalne partije (LP) Ammar Borančić.

Iz LP je saopšteno da su generalni sekretar LP Esad Šainović i Borančić učestvovali na međunarodnoj konferenciji liberala u Skoplju gdje su diskutovali o daljim perspektivama proširenja EU (Evropska unija) te novom zamahu evropskih integracija regiona.

"Na skupu je poručeno da je važno očuvati snažnu podršku ideju evropskog zajedništva i integracija u svim državama, naročito u vremenu uspona populizma i nacionalizma", piše u saopštenju objavljenom na sajtu LP.

Borančić je kazao da građanske snage u Crnoj Gori očekuju jasnu, nedvosmislenu i snažnu podršku od strane evropskih partnera u svojoj borbi za očuvanje ustavnosti, vladavine prava i građanskog društva.

"Podrška građana članstvu u EU u Crnoj Gori je visoka ali je aktuelna Vlada koja je bliska interesima Moskve i Beograda potpuno zaustavila evropske integracije, blokirala institucije i dovela do haosa koji prijeti da dovede do porasta evroskepticizma u državi", poručio je Borančić.

Iz LP su saopštili da je Borančić "od prisutnih poslanika Evropskog parlamenta (EP) zatražio podršku za Crnu Goru i borbu građanskih i proevropskih snaga koja traje danima, uz podršku desetina hiljada građana na ulicama".

"Na skupu su učestvovali i visoki predstavnici evropskih institucija, poslanik Evropskog Parlamenta i lider ALDE Ilhan Kjučuk, poslanica Parlamenta Francuske Republike Liliana Tanguj kao i predstavnici Vlade Sjeverne Makedonije, evropskih liberalnih partija iz Holandije, Slovenije, Bugarske, Roman Jakič lider LIBSEEN i drugi. Osim niza panela o evropskoj perspektivi regiona, u Skoplju je održan i kongres LDP Makedonije na kojem je izabrano novo rukovodstvo ove sestrinske partije liberala", poručili su iz LP.

Bonus video: