"Za budućnost Zete": Lokalna vlast biće formirana bez Demokrata

"Demokrate su imale precizne i detaljne uslove i raspored pozicija koje su namjerili a koje po našem skromnom mišljenju daleko prevazilaze njihov respektabilan izborni rezultat", navode iz koalicije okupljene oko DF-a

19592 pregleda 24 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Lokalna vlast u Zeti biće formirana bez Demokrata, saopšteno je iz pres službe koalicije "Za budućnost Zete".

Ta koalicija, okupljena oko Demokratskog fronta, na lokalnim izborima 23. oktobra je osvojila 16 mandata.

"Iako skoro apsolutni pobjednici izbora pozvali smo kolege iz Demokrata i SNP-a da razgovaramo i zajednički podijelimo odgovornost vođenja vlasti i same izgradnje i to one najteže od samih temelja, koji su još uz to debelo potkopani funkcionisanjem DPS vlasti u decenijskom protoku vremena, samostalne Opštine Zete.

"Kolege su se odazvale i u tim razgovorima je SNP, bez ikakvih uslovljavanja odmah pristao da bude dio široke koalicije. Sa druge strane, Demokrate su imale precizne i detaljne uslove i raspored pozicija koje su namjerili a koji po našem skromnom mišljenju daleko pravazilaze njihov respektabilan izborni rezultat", navodi se u saopštenju.

Kazali su da Demokrate nisu htjele da pristanu na "korektan odnos u podjeli tereta, obaveza i odgovornosti" u vođenju Opštine, koji su, kako je saopšteno, dobili od Demokratskog fronta.

"Stoga će lokalna vlast biti formirana bez ove političke grupacije koja će biti dobrodošla, ako u nekom narednom periodu odluči dati svoj mjerljiv i opipljiv doprinos funkcionisanju Opštine Zeta. Do tada im želimo svako dobro i uspjeh u daljem radu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: