Demokrate Zeta: Koalicija "Za budućnost Zete" priznala da želi poziciju predsjednika Opštine i predsjednika SO

"Znamo svi dobro koliko koja pozicija vrijedi i šta su demokratski principi, a ukoliko vam nije jasno pitajte vaše pregovaračke timove u drugim opštinama. Trebali ste da znate da nas niti broj nekih fotelja fascinira, niti nas bilo ko može ponižavati"

2263 pregleda 10 komentar(a)
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate (Ilustracija), Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor (OO) Demokratske Crne Gore Zeta saopštio je danas da je koalicija "Za budućnost Zete" priznala da, suprotno demokratskim principima i dosadašnjoj praksi, želi za sebe i poziciju predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine opštine (SO) i da je to ultimativan uslov.

Oni su reagovali na saopštenje koalicije "Za budućnost Zete" u kome se između ostalog navodi da su ponudili Demokratama funkcije potpresjednika Opštine, sekretara i potpredsjednika Skupštine.

"Poštovane kolege, vi ste prvi izašli javno i saopštili da Demokrate neće biti dio vlasti u Zeti, a ne mi. Vi ste saopštili da su razgovori završeni ako ne pristajemo na vaše ucjene, a ne mi. Vi ste i poslednjim saopštenjem napokon priznali da, suprotno demokratskim principima i dosadašnjoj praksi, želite za sebe i poziciju predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine Opštine i da je to ultimativan uslov", ističe se u saopštenju zetskih Demokrata. Oni su dodali da su "željeli da demokratski, bratski i zetski kako rekoste, uradimo ono što smo uradili u mnogim crnogorskim opštinama, odnosno podijelimo dvije najvažnije političke pozicije".

"Da vi koji ste, iako u koalicionom aranžmanu, dobili više glasova i mandata, dobijete ubjedljivo najznačajniju poziciju, a to je pozicija predsjednika Opštine za koju vaši pregovarači u drugim opštinama tvrde da nosi praktično kompletnu vlast, a da mi koji smo samostalno osvojili oko 22% i sedam mandata kandidujemo budućeg predsjednika Skupštine Opštine. Podsjetićemo vas da u pojedinim opštinama kada saberete mandate svih konstituenata DF-a, nemate ni približno sedam mandata, a imate poziciju predsjednika Skupštine Opštine. Da ne govorimo o Herceg Novom, gdje ni matematički nijeste potrebni za vlast, imate zajedno značajno manje mandata nego mi samostalno u Zeti, a nikada vam do sada nijesmo osporili poziciju predsjednika SO, niti pomislili da vas eliminišemo iz skupštinske većine, iako je bilo raznih zahtjeva i mogućnosti", piše u saopštenju OO Demokrata Zeta.. Oni su koaliciji "Za budućnost Zete" poručili da se "pusti trikova".

"Znamo svi dobro koliko koja pozicija vrijedi i šta su demokratski principi, a ukoliko vam nije jasno pitajte vaše pregovaračke timove u drugim opštinama. Trebali ste da znate da nas niti broj nekih fotelja fascinira, niti nas bilo ko može ponižavati. Nije nama sporno da vi imate i predsjednika Opštine, i potpredsjednika Opštine, i sekretara Skupštine, i potpredsjednika Skupštine, ali ono krajnje minimalno što nam pripada saglasno demokratskim principima branimo, jer nećemo nikad dozvoliti da ni nas, ni one časne ljude koji su nam dali potpuno čiste i slobodne glasove i mandate niko ne ponizi, ni uvrijedi, ni omalovaži. Ponavljamo vam, časno je biti opozicija i ta uloga nam je dobro ponzata, ali je nečasno pristati da te neko ponizi zarad nekog interesa. Ukoliko se vratite demokratskim principima, dosadašnjoj praksi i onima koji su iskreno branili Zetu tu smo, ako ćete i definitivno drugim putevima i sa onima za koje ste tvrdili da rade protiv Zete i Zećana, srećno i berićetno vam bilo", zaključuje se u saopštenju zetskih Demokrata.

Bonus video: