DPS Šavnik: Joković potvrdio da izvršna vlast svjesno ne postupa po svojim ovlašćenjima povodom izbora

"Krajnje je van pameti da bilo ko, pa makar to bio i Joković, podržava i podstiče bezumlje u kojem se već 5. puta za redom suspenduje pravo demokratskog izbora ali i udara na demokratiju kao na temelj ustavno-pravnog poretka Crne Gore i savremene Evrope", saopštili su oni

6247 pregleda 3 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Stavom smijenjenog potpredsjednika Vlade Vladimira Jokovića da "ne treba dozvoliti izbornim turistima da glasaju u Šavniku" samo je potvrdio naša ukazivanja da izvršna vlast svjesno ne postupa po svojim ovlašćenjima, te da na taj način ne želi stvoriti neophodne uslove kako bi se izborni proces u Šavniku okončao.

Iz šavničkog odbora Demokratske partije socijalista su ocijenili da je to "šokantna izjava", te da se time Joković svrstao među sve one "primitivce koji iz nedjelje u nedjelju destruktivnim radnjama građanima sa pravom glasa u našoj opštini ne dozvoljavaju da slobodno izraze svoju biračku volju".

"Krajnje je van pameti da bilo ko, pa makar to bio i Joković, podržava i podstiče bezumlje u kojem se već 5. puta za redom suspenduje pravo demokratskog izbora ali i udara na demokratiju kao na temelj ustavno-pravnog poretka Crne Gore i savremene Evrope", saopštili su oni.

Ponovili su da je nepojmljivo nečinjenje i neadekvatno postupanje predstavnika aktuelne vlasti i nadležnih institucija države, ali da je "još manje normalno" da pojedinici kao što je to sada učinio odlazeći potpredsjednik Vlade, podržavaju "anarhiju, pravno i fizičko nasilje koji su obilježili lokalne izbore u Šavniku".

"U konačnom, izborna lista DPS-SD koju predvodi aktuelni i budući predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ima ubjedljivu podršku naših sugrađana, a to zna i smijenjeni Joković", poručuju iz DPS-a Šavnik.

Bonus video: