Krivokapić: Vanredni izbori jedino rješenje

Krivokapićevo izlaganje pred poslaničkim klubom Socijalista i Demokrata u EP, kako se navodi, zatraženo je zbog njihove izrazite zabrinutosti situacijom u Crnoj Gori

5317 pregleda 14 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Vanredni parlamentarni izbori jedina su demokratska odbrana Ustava i evropskog puta Crne Gore, jer se ustavnim pučem pokušava izabrati neustavna Vlada, ocijenio je počasni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Krivokapić je, dan nakon što je Evropski parlament (EP) usvojio novu Strategiju proširenja Evropske unije, pozvan da govori pred poslanicima u svojstvu reportera za stanje u Crnoj Gori.

Krivokapićevo izlaganje pred poslaničkim klubom Socijalista i Demokrata u EP, kako se navodi, zatraženo je zbog njihove izrazite zabrinutosti situacijom u Crnoj Gori.

"Mi danas u Crnoj Gori na sceni imamo politiku ustavnog puča i pokušaja izbora neustavne Vlade politikom svršenog čina", kazao je Krivokapić.

On je ocijenio da kršenje Ustava i bezakonje postaje model preuzimanja vlasti većine koju vodi Demokratski front, "koji očigledno predstavljaju politički pokret kontrolisan iz Beograda".

"Sve je to politika ruskog i srpskog sveta u punom naletu gdje se želi dobiti marionetska vlada u jednoj NATO zemlji za ostvarivanje interesa rusko-srpske politike u regionu", rekao je Krivokapić.

On smatra da je jedina demokratska odbrana Ustava i evropskog puta Crne Gore, vanredni parlamentarni izbori.

"U suprotnom će i Crna Gora i njeni građani biti vraćeni u politiku i ekonomsko-socijalno stanje 90-tih godina prošlog vijeka", ocijenio je Krivokapič.

Bonus video: