Adžić u Ukrajini: Obezbijeđen dodatni paket pomoći

"Domaćini, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Irpina pokazali su delegaciji Ministarstva odbrane Crne Gore posljedice dejstva ruske teške artiljerije i upoznali ih sa akcijama koje su preduzimane u cilju odbrane grada"

8792 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Odbrana.gov.me
Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 24.11.2022. 20:45h

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, obišao je ukrajinski grad Irpin koji je teško razoren u prvim mjesecima ruske agresije na kijevsku oblast.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Adžić predvodi delegaciju Ministarstva odbrane u posjeti Ukrajini.

"Domaćini, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Irpina pokazali su delegaciji Ministarstva odbrane Crne Gore posljedice dejstva ruske teške artiljerije i upoznali ih sa akcijama koje su preduzimane u cilju odbrane grada. Ministar je u Kijevu u pratnji zamjenika ministra odbrane Ukrajine posjetio mjesto na kome se odaje pošta ukrajinskim borcima poginulim u ruskoj agresiji 2014. godine, kao i tokom nelegalne invazije koja je otpočela u februaru ove godine", navodi se u saopštenju.

U crnogorskoj delegaciji su pored Adžića i državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović, zamjenik načelnika Generalštaba VCG pukovnik Željko Radulović, kao i ambasadorka Crne Gore u Ukrajini Dragica Ponorac.

Adžić je poručio da je obezbijeđen dodatni paket pomoći Ukrajini koji nikada do sad nije bio veći.

"To je najmanje što Crna Gora može da uradi za Ukrajinu i ukrajinski narod", kazao je Adžić.

Obraćanje Adžića možete pogledati na videu koji je dostavilo Ministarstvo odbrane.

Bonus video: