Muratović: URA da se mane politikantstva i posveti rješavanju ozbiljne krize koju je izazvala

"Uzgred, zanimljivo je da nam URA pojasni kako je revidirala svoje stavove u roku od dva mjeseca, pa je sada glasala za kandidate za koje ljetos nije htjela"

3276 pregleda 3 komentar(a)
Muratović, Foto: DPS
Muratović, Foto: DPS

Član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Boris Muratović, poručio je da bi Građanski pokret URA trebalo da se mane politikantstva i posveti rješavanju ozbiljne krize koju je izazvala.

"Umjesto što pokušava da manipuliše izjavom predsjednice Venecijanske komisije i da je interpretira u skladu sa svojim potrebama, URA bi trebalo da se mane politikantstva i posveti rješavanju ozbiljne krize koju je izazvala", kazao je Muratović, a navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

On je kazao da je predsjednica Venecijanske komisije Kler Bazi Malori juče napomenula da se sudije Ustavnog suda biraju kvalifikovanom većinom, kako i najviši pravni akt, Ustav, propisuje.

"Dakle, ne ucjenom kako to URA i njeni partneri pod komandantskom palicom DF pokušavaju da sprovedu", ističe Muratović.

On je poručio da je URA ljetos namjerno opstruirala izbor sudija Ustavnog suda, i ni za jednog od 18 predloženih nije glasala samo da bi držala Ustavni sud blokiranim i spriječila održavanje izbora.

Dodaje da isto to sada URA radi – pokušava da pobjegne od izbora - ali na drugi način: tako što pokušava da voljom 41 poslanika preglasa 40, iako Ustav predviđa kvalifikovanu većinu od 2/3 odnosno 3/5 u drugom krugu.

I tome se, kako kaže, protivi ne samo DPS, kako URA to "demagoški i manipulativno tvrdi", već i sve druge partije kojima ne komanduje DF, a koje ukupno imaju 40 poslanika, i predstavljaju skoro polovinu birača koji su glasali na posljednjim parlamentarnim izborima.

"Uzgred, zanimljivo je da nam URA pojasni kako je revidirala svoje stavove u roku od dva mjeseca, pa je sada glasala za kandidate za koje ljetos nije htjela?! Zbog ovakvog politikanstva, fanatičnog držanja za fotelje, i kriminala u koje su se upetljali pojedini njeni funkcioneru, vlada koju predvodi URA ima podršku od rekordnih - 2,8 odsto", zaključuje Muratović.

Bonus video: